Емили Абром е първата танцьорка от американска школа, която работи

...
Емили Абром е първата танцьорка от американска школа, която работи
Коментари Харесай

От Ню Йорк до Новосибирск: Историята на една американска балерина

Е благи Абром е първата танцьорка от американска школа, която работи за Държавния балетен спектакъл в Новосибирск, Русия.  

Документалният филм, озаглавен “First American in Russia’s Novosibirsk State Ballet Theater ”, продуциран от Юна Лий, наблюдава нейната история. Премиерата на кино лентата се състоя през 2021 година, споделя порталът Voice of America (VOA). 

Пред Лий балерината разкрива какво я кара да изпитва пристрастеност към танците. Тя споделя и за живота си в Америка. 

“Казвам се Емили Абром. Понастоящем работя в Новосибирският спектакъл за опера и балет, който се намира в Русия ”, споделя балерината.  

“Това съм аз в летния лагер на Американския балетен спектакъл с шефа на учебното заведение ”, споделя момичето, до момента в който фрагменти демонстрират фотоси на Емили. Тя показва, че ръководителят на учебното заведение я е насърчил да танцува. 

“На 12 години бях в ролята на снежната кралица в постановката на " Лешникотрошачката ", споделя Абром и добавя, че имам две серти, с които доста си наподобяват. 

“Наистина съм запалена по танците. Чрез тях можеш да се свържеш с толкоз доста хора. Когато хората се забавляват, когато са щастливи или радостни, те стартират да танцуват. Така че това е нещо, което ми се коства, че е вкоренено в индивида. Аз открих, че пристрастеността ми е да споделям изкуството си с други съидейници на сцената ”, споделя Емили Абром, представена от VOA

“Първият ми същински професионален опит в света на балета беше на към 10 години. Това, което в действителност ме притегли към танците, е желанието ми да бъда на сцена. Винаги съм обичала да се занимавам с изкуство. Но щом видях професионални балерини, си споделих, че това е, което желая да върша. Искам просто да бъда на сцената, желая, да връщам насладата на публиката и да я показвам посредством изкуството на танца ”, показва тя. 

Емили споделя, че да отиде в балетното учебно заведение в Ню Йорк е било в действителност вълнуващо за нея.  

“Хареса ми да бъда в град и на място, където има доста други актьори и хора, които буйно преследват фантазиите си ”, показва тя. 

“И по този начин, ето по какъв начин се озовах в Русия, работейки като професионална танцьорка. Видях в интернет, че има прослушване в Санкт Петербург в Мариинския спектакъл на Русия. Помислих си, че това е огромен късмет за мен, тъй като доста компании наемат единствено по един или двама души на година ”, споделя балерината.  

“Сега, когато съм в балетната натрупа, вземам участие в най-малко пет представления седмично. Повечето американски и европейски компании работят единствено към девет месеца в годината и имат отмора през цялото лято. На тях им лишава към две или три седмици, с цел да приготвят едно зрелище. Нашата компания се състои от пет разнообразни балетни трупи ”, показва Емили Абром. 

“Аз съм същинска късметлийка, защото съм първата американка, назначена в Новосибирския държавен спектакъл за опера и балет. Хората тук ми се довериха задоволително, с цел да ми поверят няколко солови изпълняния ”, разяснява балерината. 

“Културата в Русия просто е друга. Тук се усеща признателността и любовта към изкуствата. За мен е необикновено да съм на място, в което хората правят оценка това, което правиш. Тук считат, че работата на балерините е в действителност трудоемка ”, показва още Емили Абром, представена от VOA
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР