Емил Соколов изтъкна, че някои хора виждат заплаха в Хелоуин

...
Емил Соколов изтъкна, че някои хора виждат заплаха в Хелоуин
Коментари Харесай

Емил Соколов: Цялата истерия срещу Хелоуин се свежда до чувство за малоценност

Емил Соколов посочи, че някои хора виждат опасност в Хелоуин не, тъй като е непознат празник, който неприятният Запад ни е натресъл, а тъй като се опасяват, че Хелоуин засенчва Деня на будителите.

 

Соколов показва, ме на Хелоуин има " бонбони, костюми и най-много има обичаното за нас българите - сеир. На Хелоуин има спекулация, наплив, ваучър и изобщо неща, които са благи на нашия сякаш доста сдържан, само че в действителност див балкански манталитет. Или по-просто на Хелоуин има ястие и пиянство, а Деня на будителите не предлага такива екстри.

 

Анализаторът задава въпроса: " Какво в действителност честваме, когато приказваме за будителите? Защо този празник не е толкоз `секси`, колкото Хелоуин? По какво будителите остъпват на вещиците "

 

Соколов показва, чее попитал своите възпитаници дали могат да дадат образец за съвременен будител.Отговорът е предвидим: ютюбъри, тиктокъри, инфлуенсъри и прочие. Освен своята популярност, модерните будители нямат други отличителни характерности.

 

Според Соколов в тази обстановка децата не са отговорни, тъй като съгласно наблюденията му и някои възрастни се затрудняват да отговорят. От историческа позиция будителите са хора, които " пишат, образоват, творят и се борят със зъби и нокти нашият народ да излезе от дълбоката заспалост, която 500 години Османско господство постанова у нас. "

Емил Соколов показва, че будителите са хора, които " пишат книги, строят учебни заведения, издават вестници, преподават, абе, дават благо и драго хората към тях да са добре. Много постоянно поради тази си активност попадат под ударите на Османските управляващи. Когато изгонваме османците, будителите се изправят против още по-опасен съперник - българското общество. А както знаем, в България нормално не губим борби с другите, а със себе си. Да, будителите повеждат битка против някои от най-разпространените в обществото ни качества. Това са незаинтересоваността, апатията, безразличието и даже, в случай че щете, сеирджийството. "

Будителите посвещават живота си на това да покажат на народа ни, че на тоя свят има и по-важни неща от яденето и пиенето. Както се вика, не става единствено с ястие и пиянство, а би трябвало и ум. Не ме разбирайте неправилно, българският народ не е неповторим с това, че не му пука. Всички нации и общества страдат от този проблем и тъкмо това е ролята на будителите - да бъдат за образец, да извисяват, да им пука.

Ако би трябвало да дам формулировка за будител - това е човек, на който му пука и прави нещо по въпроса. Може да му пука за климата, животните, културата, киното, само че му пука и всеки ден става с мисълта, че би трябвало да промени нещо. Будителят има вяра, че не е безгласна писмен знак и всичко може да се промени. Трябва си сериозна доза оптимизъм в наши дни, с цел да си будител. Преди всичко обаче е нужна храброст да нарушип аптатията и да кажеш: " стига ".

Накрая Соколов показва, че има метод Денят на будителите да бъде по-привлекателен от празника от Хелоуин. " Има доста метод да се отдаде респект към хората, които са създали толкоз доста, с цел да просто съществуваме, а съществуването ни да има смисъл. Всъщност, е много просто. За тази цел би трябвало на някой да му пука и да е подготвен на 1/10 от това, което будителите са създали и не престават да вършат за нас. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР