Ембаргото върху доставките на газ от Русия е неприемливо за

...
Ембаргото върху доставките на газ от Русия е неприемливо за
Коментари Харесай

Австрия смята газовото ембарго за “червена линия”

Ембаргото върху доставките на газ от Русия е недопустимо за националната стопанска система, сподели австрийският министър на цифровизацията и стопанската система Маргарете Страмбек, наричайки това „ алена линия “. Позицията на нейната страна е същата като тази на немската съседка, сподели тя в изявление за медийната група “Функе ” от този петък.

„ Газовото ембарго е ясна алена линия за Австрия. И нито ние, нито Германия няма да можем да издържим. От страна на Австрия, както и от страна на Германия, има изрично „ не “, защото ембаргото би предизвикало повече щета, в сравнение с изгода “, сподели австрийският министър.

Ако съветският газ бъде зарязан, тогава, съгласно Страмбек, допустима опция може да бъде производството на шистов газ по екологичен метод. Освен това Страмбек уточни нуждата Австрия да построи ново партньорство със Саудитска Арабия в развиването на слънчевата и водородната енергетика.

По-рано ръководителят на австрийския газов тръст ОМВ Алфред Щерн, давайки изявление за “Куриер”, сподели, че Европейски Съюз не е подготвен да наложи ембарго върху съветското синьо гориво, тъй като това ще има съществени последствия за промишлеността и стопанска система на Европа. В същото време, сподели шефът на ОМВ, концернът работи върху способи за заплащане на съветския газ, което по едно и също време ще дава отговор на глобите на Европейски Съюз и ще разреши да продължи да купува съветско гориво.

Изявленията на австрийските представители идват на фона на предложение на Европейската комисия, която по-рано предлага на европейските страни да стартират последователно да стопират доставките на нефт и газ от Русия.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР