Ема Радукану ще вземе участие в дебютното издание на WTA

...
Ема Радукану ще вземе участие в дебютното издание на WTA
Коментари Харесай

Ема Радукану ще участва на турнира в Остин


Ема Радукану ще вземе присъединяване в дебютното издание на WTA 250 шампионата в Остин. Новината бе обявена на страниците на ATX Open в обществените мрежи. Надпреварата в Тексас ще се организира от 27 февруари до 5 март на кортовете в „ Westwood Country Club “.

„ Много сме разчувствани, че Ема Радукану – най-младата настояща шампионка от Големия шлем, ще взе участие на ATX Open. Нямаме самообладание тя да се причисли към Даниел Колинс и Слоун Стивънс за дебютното издание на шампионата и сме щастливи, че ще ги забележим на корта в Остин след по-малко от месец “ – сподели пред уеб страницата на WTA турнирният шеф Кристо Ван Ренсбург.

Понастоящем Радукану е №77 в ранглистата, като сезонът не стартира изключително добре за нея. Британката бе принудена да се отдръпна от осминафинала на WTA 250 в Оукланд поради травма в глезена, която сложи под въпрос присъединяване ѝ на Australian Open. Радукану въпреки всичко се възвърне за конкуренцията в Мелбърн, само че отпадна във втори кръг след проваляне от Кори Гоф.

Радукану се записа в историята на US Open през 2021, когато влезе в квалификациите като №150 в ранглистата и стигна до купата след 10 чисти победи. Това я трансформира в най-младата „ мейджър “ шампионка след Мария Шарапова на Уимбълдън 2004 и ѝ донесе премията за „ Млад състезател на годината “.

Сезон 2022 обаче не мина изключително добре за родената в Торонто тенисистка, която постоянно бе преследвана от травми. Тя приключи годината без извоювана купа, като най-хубавите ѝ резултати бяха полуфиналът в Сеул и четвъртфиналите в Щутгарт и Вашингтон.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР