Елитните специални части са едни от най-добре обучените и надеждни

...
Елитните специални части са едни от най-добре обучените и надеждни
Коментари Харесай

Най-елитните специални части в света

Елитните специфични елементи са едни от най-добре подготвените и надеждни сили за сигурност, с които всяка страна може да се похвали. Работата им се обвързвана с откриването на евентуални закани за националната сигурност, отстраняването на стратегически цели, битки с терористични групи и провеждането на рискови избавителни задачи.

Елитните специфични елементи са най-хубавите от най-хубавите и вървят там, където другите бойци не биха се осмелили да стъпят.

Членовтее им минават посредством най-строгите и сложни обучителни извършения, предопределени да отстранен тези, които не могат да доближат наложените високи стандарти. Ето за какво чиновниците на спецчастите умеят да се оправят с всевъзможни провокации.

В свят, където успеваемостта на една войска е доста по-важна от числеността й, елитните специфични елементи имат все по-ключова роля.

Business Insider ни споделя кои са най-хубавите измежду тях:

 Снимка 315235
Източник:

Групата за специфични задания в Пакистан са известни като " черните щъркели " поради неповторимите им маски. Тренировките им включват преходи от съвсем 60 км за 12 часа и 8 км тичане с цялостно бойно снаряжение . През октомври 2009 година командосите щурмуваха офис постройка и избавиха към 40 души, взети за заложници от терористи, свързани с талибаните.

 Снимка 315237
Източник:

Испанските военноморски специфични елементи са едни от най-уважаваните специфични сили в Европа. Основани през 1952 година като доброволческа група, а по-късно те се трансформират в елитна бойна единица.

Спечелването на място в тези елементи обаче е същинско предизвикателство - сред 70% и 80% от претендентите се провалят . Често се случва 100% от кандидатстващите възможни нови попълнения да бъдат отхвърлени.

 Снимка 315236
Източник:

Руският Отряд Алфа е един от най-известните специфични елементи в света. Елитният антитерористичен отряд е основан от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) през 1974 година, а през днешния ден е в редиците на наследника на службата - Федералната работа за сигурност (ФСБ).

Руските специфични елементи и по-специално Отряд Алфа бяха обект на съществени рецензии при рецесията със заложниците в московския спектакъл, където съвсем 130 заложници починаха в резултат на мощно отровния газ, употребен против терористите.

 Снимка 315238
Източник:

Малко от международните сили за битка с тероризма могат да се конкурират с френската Група за намеса на Националната жандармерия. Отрядът се състои от 200 души, които са особено подготвени да се намесват в обстановки със заложници.

Твърди се, че са освободили повече 600 души, откак формированието е основано през 1973 година Законът във Франция не разрешава да се разгласяват лицата на членовете му .

 Снимка 315247
Източник:

Един от най-необикновените епизоди в историята на групата за намеса е завземането на Голямата джамия в Мека през 1979 година Заради възбраната немюсюлмани да влизат в свещения град, екип от трима души от отряда за малко приема исляма , преди да помогне на въоръжените сили на Саудитска Арабия да си възвърнат контрола над джамията.

 Снимка 315240
Източник:

Израелският Sayeret Matkal (Разузнавателен отряд) е известно в израелската войска като " поделението ". Основната му цел е събирането на разследваща информация и постоянно работи надълбоко в тила на врага.

По време на лагера за асортимент на нови членове, който трае 20 месеца , претендентите са подлагани на тежки тренировки, като са под непрекъснато наблюдаване от лекари и психолози. Само най-силните и издръжливите биват признати.

 Снимка 315246
Източник:

През 2003 година израелски таксиджия е похитен, до момента в който транспортира четирима палестинци до Йерусалим. Разузнавателният отряд съумява да го открие и избави, измъквайки го от дълбока 10 м дупка в изоставена фабрика .

Някои от членовете на елитния отряд след това се трансформират във високопоставени политици в Израел. Такива са някогашният министър председател Ехуд Барак и актуалният Бенямин Нетаняху , който е служил там в продължение на 5 години. Неговият брат Йонатан Нетаняху е бил пълководец на формированието, само че умира по време на задача през 1976 година

 Снимка 315239
Източник:

Британската Специална въздушна работа (SAS) също са измежду най-елитните специфични отряди в света. На емблемата им е изписана известната фраза " Който дръзва - печели ". Запитан за смисъла на SAS в боевете след войната в Ирак, американският военачалник Стенли МакКристъл споделя: " Съществено. Нямаше да се оправим без тях . "

 Снимка 315249
Източник:

Британският еквивалент на американските тюлени са Специалните военноморски сили (SBS) .

Подборът там включва уморителен тест за устойчивост, образование в джунглата в тропическите гори на Белиз и тренировки по оцеляване, които включват натоварен разпит на претендентите. Всеки искащ има право единствено на два опита, с цел да бъде признат.

 Снимка 315250
Източник:

Американските морски тюлени са може би най-елитните и добре подготвени сили за специфични интервенции. Членовете на това елитно формирование минават през няколко години интервал образование , преди да бъдат включени в интервенции, а тренировките са извънредно тежки и интензивни.

 Снимка 315251
Източник:

За да се причисли човек към тях, би трябвало да може да направи минимум 42 лицеви опори за 2 минути, 50 коремни преси за 2 минути и да избяга 2.5 км за 11 минути . Всичко това е още преди да е почнало същинското образование.

Много страни основават тренировките на своите спецчасти на опита на морските тюлени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР