Елитни специални сили от Обединеното кралство и САЩ присъстват в

...
Елитни специални сили от Обединеното кралство и САЩ присъстват в
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания водят "тайна война" в Украйна: Le Figaro

Елитни специфични сили от Обединеното кралство и Съединени американски щати участват в Украйна от началото на военните дейности с Русия в края на февруари, заяви източник от френското разузнаване пред кореспондент на Le Figaro.

Твърдението беше обявено от старшия интернационален сътрудник на вестника Жорж Малбруно в събота, в деня, в който английският министър председател Борис Джонсън направи изненадващото си посещаване в Киев. Съобщава се, че английският водач е бил заобиколен от охранители от елитните сили SAS, въпреки че това изказване не е публично доказано.

 

Подразделенията на SAS " участват в Украйна от началото на войната, както и американските Делти ", написа Малбрюно в Туитър , базирайки се на източник от френското разузнаване. Той добави, че съгласно източника Русия е добре осведомена с " тайната война ", която задгранични командоси водят против нейните войски. Le Figaro включва отчета му в своите вести за Украйна.

Англия и Съединени американски щати са измежду най-активните военни поддръжници на Киев. Според известията Джонсън персонално е призовал украинския си сътрудник Владимир Зеленский да продължи да се бори против Русия и да не се съгласява на мир, до момента в който не му бъдат препоръчани по-добри условия.

 

Миналата седмица западният консенсус в поддръжка на битката явно беше доказан от ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, който в събота съобщи, че " войната ще бъде извоювана на бойното поле ", защото също беше на посещаване в Киев.

 

По-рано английските медии оповестиха, че десетки " пенсионирани " бойци от SAS са отишли или възнамеряват да отидат в Украйна, с цел да допринесат с опита си в разузнаването и противотанковата битка за идеята на Киев. Според английския таблоид " Дейли Мирър " услугите им са били платени от " страна в Европа, която към момента не е посочена, посредством частна военна компания ", а не от английското държавно управление.

Руските военни оповестиха, че на няколко пъти са подхванали дейности

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР