Елина Свитолина, която се завърна на корта през този април

...
Елина Свитолина, която се завърна на корта през този април
Коментари Харесай

Дежавю: Свитолина изоставаше със сет, но сломи световната №56 за втора поредна седмица!

Елина Свитолина, която се завърна на корта през този април след дълготрайно неявяване заради майчинство, не стопира да впечатлява в последните близо две седмици и през днешния ден записа осмата си поредна победа. Украинката имаше привидно лесната задача в третия кръг на Ролан Гарос да срещне още веднъж Анна Блинкова, която надигра на финала в Страсбург предходната събота, отпускайки ѝ едвам пет гейма тогава. Днешният им конфликт обаче предложи доста по-голяма конспирация и въпреки рускинята да поведе със сет задатък, то някогашната номер три сътвори цялостен поврат, с цел да надделее с крайното 2:6 6:2 7:5, гарантирайки си на осминафиналите в Париж среща с 9-ата сложена и миналогодишна полуфиналистка Дария Касаткина.

Бронзовата олимпийска медалистка се нуждаеше от известно време за акомодация на старта на дуела, откакто изобилното количество неточности от нейната ракета ѝ коства дебютното подаване за мача, но незабавно Свитолина завоюва една от най-хубавите точки в конфликта, което я въодушеви към възобновяване на паритета. Положителните знаци в представянето на международната номер 192 обаче не се задържаха дълго, поради обстоятелството че тя очевидно изпитваше проблем от физическо естество, който не ѝ позволяваше да е конкурентноспособна на Блинкова, която от своя страна подвигна оборотите и завоюва четири следващи гейма, с цел да заслужи триумфа в откриващия сет.

В минутите преди началото на втората част младата майка се възползва от правото си да вземе медицински таймаут, като след извършената намеса с физиотерапевта загатна, че перипетиите са зад тила ѝ и още веднъж възобнови позицията си на диригент в разиграванията. Свитолина с течение на времето безспирно прогресираше в играта си и уинърите в нейния актив се увеличаваха с бързи темпове, което ѝ донесе три поредни пробива, с цел да станем очевидци на възобновяване на общия резултат в срещата.

С настъпването на решителния трети сет украинката съумя да резервира подема си, като трупаше съществени дивиденти от своя форхенд, когато трябваше да приключва комбинациите си, и пречупи отбраната на международната номер 56, с цел да реализира брейк. Мигновено брачната половинка на Гаел Монфис доближи даже до опция за повтаряне на преимуществото си в резултата, но удар в мрежата от нейна страна разреши на рускинята да оцелее, като тя стремително се базира на добития подтик в играта си, като потегли настъпателно в предни позиции навакса пасива си, преди да завоюва идното си подаване, с цел да поведе на собствен ред с 4:3. Изгубила почва под краката си, Свитолина беше напът да рухне под знака на зачестилите грешки в играта си, само че посредством серия от уинъри върна увереността и проби, осигурявайки си късмет да сервира за спечелването на срещата. Изправена до стената, Блинкова рискува оптимално в ударите си и самоотвержените ѝ дейности бяха оправдани, откакто тя осъществя рибрейк, но стремително усети случилото се на собствен тил и шампионката от Страсбург още веднъж застана на сервис за успеха, като за разлика от по-рано, се оправи със задачата си и официализира трагичния си триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР