Елхата е един от символите на Коледа, а украсяването й

...
Елхата е един от символите на Коледа, а украсяването й
Коментари Харесай

Бягство в заскрежената гора - три нови тенденции в избора на коледна елха

Елхата е един от знаците на Коледа, а украсяването й е част от празника и традиция. Но, даже и безконечните знаци са подвластни на настоящи трендове. Темата при декоративните елхи тази година е " Заедно със фамилията ", показа Йонко Земярски от българската фабрика в град Раковски, базирайки се на наблюдения от международното ревю за коледна декорация във Франкфурт, Германия. Експертите обрисуват три трендове в избора на коледно дръвче: „ покрай природата “ (максимално реалистични елхи в зелено); „ бездънен океан “ (елхи със наследник нюанс) и „ бягство в заскрежената гора “ (посипани със сняг елхички).

Търсенето: 3D и заскрежената са шлагер

Според изследване на американския производител на елхи Balsam Hill тази година покупката на коледни дръвчета и декорация стартира по-рано. 58% от фамилиите са поръчали своето коледно дръвче в края на ноември, 32% през първата седмица на декември, а 20% – още при започване на ноември. Търсене на декоративни елхи и декорация по-рано в сравнение с предходните години се следи и в България. Задари несигурността и епидемиологичната конюнктура, фамилиите пазарят по-рано и своите коледни дарове.

И този сезон в България най-вече се търсят зелените 3D елхи, които наподобяват в най-голяма степен естествените. Следва ги елхата с натежали от сняг клони. Технологията й на произвеждане е такава, че „ снегът “ да „ не пада “ от клонките и идващите сезони. По-малък интерес тази година има към цветни елхи – в блестящо синьо или в цикламено. Цветни елхи търсят главно търговски центрове, офиси, хотели. Много от тях, заради епидемиологичната конюнктура, сега не работят. Хората, за които дизайнът, а не традицията са значими, протягат ръка и към...чисто черна елха. „ Това обаче е по-скоро любопитно изключение “, разясняват производителите от град Раковски. „ Повечето фамилии у нас залагат на 3D елхата в зелен цвят или на посипаната със сняг ела, като в природата “.

Щастливо семейство и нова носталгия в коледната декорация

Две трендове обрисуват тази година международните изложби за коледна декорация: „ щастливо фамилно събиране “ и „ нова носталгия “ – съчетаване на естествено с изкуствено, обичайно с съвременно. На ревюто във Франкфурт да вземем за пример, един от дизайнерите закачва на елхата кафяви плюшени мечета и ги съчетава с топки в алено и златисто. Мелания Тръмп украсява елха в Белия дом с детско влакче. „ Ако сложите върху елхата обичани детски играчки, ще внесете спомагателен уют у дома “, поучават специалистите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР