Елена стана първата българска община, в която затварят всички училища

...
Елена стана първата българска община, в която затварят всички училища
Коментари Харесай

В Елена затвориха за две седмици училища и детски градини |

Елена стана първата българска община, в която затварят всички учебни заведения и детски градини за две седмици поради повишения брой на болни от ковид учители и чиновници.

Децата и учениците няма да имат достъп и до обществени услуги, с цел да не смесват подрастващи от разнообразни групи.

Отменят се и подготовките на художествените сформира и тренировките на спортните клубове, изясни кметът на община Елена Дилян Млъзев пред Българска национална телевизия. Решението е било взето от общинския действен щаб.

" Градът е дребен и е елементарно да се наблюдава пътят на болестта. След обширен разбор се откри, че огромна част от болестта минава през децата и учениците, защото те в множеството случаи изкарват болестта без признаци или с леки признаци, само че в това време са заразоносители. Има също и случаи на родители, които скриват, че децата им имат признаци ", сподели още кметът.

Целта на мярката е в границите на 14 дни да се лимитират контактите сред децата и учениците и по този начин да се снижи заболеваемостта.

Кметът изясни още, че по-голяма част от заболелите в общината са в града, до момента в който в селата нещата са по-добри, тъй като там живеят най-вече възрастни хора и контактите са по-малко.

В общината има регламентирани часове за извършване на покупки за възрастните хора сред 9.30 и 11.30.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР