Елена Рибакина се превърна в изненадващата шампионка на Уимбълдън, ала

...
Елена Рибакина се превърна в изненадващата шампионка на Уимбълдън, ала
Коментари Харесай

Финалистката от 2022-ра е аут: Рибакина взе скалпа на световната №11 и е 1/8-финалистка!

Елена Рибакина се трансформира в изненадващата шампионка на Уимбълдън, но след това огромните упования върху нея взеха своето и тя записа серия от ранни отпадания в края на предишния сезон. В началото на актуалната година обаче казахстанката наподобява, че се завръща към най-хубавата си игра, и към този момент е част от осминафиналната фаза на Аустрелиън Оупън. Това стана факт, откакто по-рано през днешния ден тя отстрани миналогодишната финалистка Даниел Колинс в три сета - 6:2 5:7 6:2, с което си проправи път към осминафиналите, където я чака конфликт против топ поставената Ига Швьонтек или международната №101 Кристина Букша.

Срещата започва по свръхестествен метод за казахстанската представителка, която се възползва чудесно от неуверения старт на съперничката си, с цел да нанесе пробив още в дебютното подаване на американката. От своя страна, Рибакина бе безусловно непреклонна на личен сервис, благодарение на който получаваше опция да поеме самодейността в разиграването и да провокира неточности от ракетата на съперничката. Нова безапелационна акция на ретур в средата на сета я изведе до втори пробив и преднина от 5:1, като напълно скоро по-късно международната №25 откри сметката си в общия резултат.

Рибакина продължи да извлича оптималното от началния си удар и във втория сет, където обаче Колинс подсети за играта си, извела я до миналогодишния край, и все по-често точно тя бе тази, която постановяваше темпото. В продължение на час и половина от началото на мача шампионката от Уимбълдън не позволи да се стигне до брейкбол на неин сервис, само че в дванадесетия гейм тя се поддаде на напрежението и след няколко нетипични за себе си грешки съобщи частта.

Всички съмнения отидоха в историята с началото на третия сет, в чиито откриващи минути казахстанката напълно властваше на корта с помощта на своите мощни и извънредно точно ориентирани удари. Тя небрежно си построи солидна преднина от два брейка и 4:0, след което бе единствено въпрос на време да подпечата крайния си триумф.

Cool, calm & collected
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР