Елена Рибакина се класира за финала на Откритото първенство на

...
Елена Рибакина се класира за финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Рибакина срещу Жабер е финалът на Уимбълдън при дамите


Елена Рибакина се класира за финала на Откритото състезание на Англия по тенис, откакто отстрани Симона Халеп след триумф с 6-3, 6-3 за към един час и 20 минути игра.

Родената в Русия казахстанка стартира по-уверено от шампионката от 2019 от Румъния и стигна до пробив в първия й сервис гейм. Това се оказа задоволително за 23-та в света да поведе в частите. Във втората още веднъж Рибакина първа стигна до брейк, само че този път Халеп сподели борбен дух и го върна. Моментален рибрейк даде още веднъж надзор на казахстанката и тя не погледна обратно, правейки още един пробив, след който ликува с успеха.



Тя приключи с пет аса и нито една двойна неточност, до момента в който Халеп се срина и завърши без директна точка от сервис и с цели девет двойни. Румънката завоюва единствено 38% от точките на втори сервис за целия мач.

Така, в спор за купата в събота следобяд Рибакина ще играе с друга дебютантка на край в шампионатите от Големия шлем – Онс Жабер, която по-рано денем постави завършек на приказката за 34-годишната Татяна Мария, печелейки в три сета.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР