Елена Пампулова-Бергоми почина на 50-годишна възраст. Тя е дъщеря на

...
Елена Пампулова-Бергоми почина на 50-годишна възраст. Тя е дъщеря на
Коментари Харесай

Скръбна вест: Напусна ни Елена Пампулова-Бергоми

Елена Пампулова-Бергоми умря на 50-годишна възраст. Тя е щерка на многократните републикански първенци по тенис Емилиян Пампулов и Любка Радкова. В кариерата си има една извоювана купа от шампионатите на WTA на сингъл и 3 на двойки, както и 12 трофея в конкуренциите от категория ITF поединично и още 8 при тандемите. Върховото ѝ достижение в международната класация е достигането до номер 69 през 1996 година

Пампулова-Бергоми е дългогодишна националка на България за Фед Къп и единствената българска тенисистка, която е триумфирала на шампионат под егидата на WTA, с изключение на трите сестри Малееви и Цветана Пиронкова, като това се случва на надпреварата в Сурабая (Индонезия) през 1994 година. Българката има участия в шампионати от Големия шлем, както и в Олимпийските игри в Барселона през 1992 година.

През 1991 година се омъжва за Аксел Вагнер, само че на 25-годишна възраст остава вдовица. През юли 2006 година Елена се омъжва за дългогодишния си другар - швейцареца Кристиян Бергоми, а две години по-късно се ражда синът им Алекс.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР