Електронното първенство на Българска федерация по баскетбол БФБ е-баскет лига

...
Електронното първенство на Българска федерация по баскетбол БФБ е-баскет лига
Коментари Харесай

Откриват официално БФБ е-баскет лигата тази вечер

Електронното състезание на Българска федерация по баскетбол БФБ е-баскет лига ще бъде намерено публично довечера в 19:00 часа с мач сред Йордан Минчев от „ Левски Лукойл “ и Антон Диков от „ Чавдар Троян “. Двубоят ще бъде излъчен онлайн от студиото на телевизионния канал ТВ1, където ще бъдат и двамата баскетболисти. Това заяви ръководителят на плана БФБ е-баскет лига Виктор Кирков.

„ Изключително съм признателен на Румен Ковачев от ТВ1 за бързата реакция и готовността да одобри в телевизионния си канал новаторски артикул като нашия. Петнадесет минути преди началото на мача ще има студио, в което дружно с админа на лигата Виктор Владов ще разясним на феновете разпоредбите на играта и ще споделим детайлности към основаването й “, сподели още Кирков. Той добави, че Българска федерация по баскетбол към този момент публично е дала позволение на „ Нова телевизия “ и „ Канал 3 “ за лъчение на репортажи от БФБ е-баскет лига.

„ Всеки ден ще се играят 128 мача от шампионата и приблизително над 90 от тях ще са сред живи геймъри. Невъзможно е за един ефирен канал да обхване целия поток от информация обвързван с лигата. Затова повеждам диалози и със състезателен канал, който вероятно да стартира предавания на БФБ е-баскет лигата онлайн от идната седмица. В момента сътворяваме изцяло нов и чужд за България артикул. Затова го предоставяме безплатно за лъчение на телевизионните канали “, показа още ръководителят на плана

 Над 200 геймъри ще вземат участие в БФБ е-баскет лига
Телевизионният канал ТВ1 се популяризира посредством най-големите районни кабелни и цифрови оператори, интернет и IPTV на територията на цялата страна.

Освен Минчев и Диков, в тяхната Дивизия 3 на шампионата проличава още едно име с опит с националния екип и отлични прояви в НБЛ този сезон – Александър Матушев от „ Ямбол “. Дивизии близнаци са 8 и 10 – в тях има по един от братята в „ Спартак “ (Плевен), надлежно Мартин и Николай, по един гений от ЦСКА в А група – Димитър Генов и Емилиян Грудов, и по един състезател от „ Чавдар “ (Троян) – Николай Пенчев и капитанът Тодор Колев.

С неспокойствие чака да разбере кои са съперниците му и звездата на националния тим и играч на гръцкия гранд „ Олимпиакос “ Александър Везенков, който попадна в Дивизия 5. С непознати противници ще се срещнат и Костадин Лазаров от „ Ямбол “ в Дивизия 14 и Милен Дудев от „ Рилски състезател “ в Дивизия 15. Силна ще е конкуренцията в Дивизия 6, където попаднаха Мартин Стефанов от „ Черно море Тича “ и Даниел Запрянов от „ Славия “.

„ Чужденецът “ измежду геймърите в НБЛ Михайло Секулович от „ Балкан “ ще се бори да продължи напред след първата фаза в конкуренцията на младия Даниел Лозанов от „ Славия “ в Дивизия 9. Интересно ще е и в Дивизия 13, където попаднаха Ивко Ивков от „ Балкан “ с нежната конкуренция на националката от „ Септември ‚97 “ Константина Какогияни, която ще играе със „ Славия “ и Виктор Аврамов от ЦСКА. В Дивизия 4 Николай Михайлов от „ А1 Академик “ (София) и Борислав Русинов от „ Рилски спортист-2 “ също ще се борят за място в идната фаза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР