Електронното направление и рецепта ще са готови до няколко седмици.

...
Електронното направление и рецепта ще са готови до няколко седмици.
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Електронното направление и рецепта ще са готови до седмици

" Електронното направление и рецепта ще са подготвени до няколко седмици. За първото персоналните лекари би трябвало да се причислят към системата, което се оказа малко по-сложно, а за второто – има дълга номенклатура от медикаменти, която би трябвало да се вкара ", това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV тази заран.

Като програмен продукт са подготвени, добави той и изясни, че внедряването на системата не е толкоз просто – има старания и адаптиране, само че ще се случи.

Вицепремиерът разяснява, че здравната система е подложена на неправдоподобен напън, само че се оправя към този момент. Относно по-строгите ограничения съобщи, че няма боязън те да се наложат, само че нямало потребност към този момент. Той изясни, че е значима самоотговорността към себе си и другите, с цел да не се стига до сериозни обстановки в лечебните заведения, както и че няма по какъв начин всеки човек да се следи съблюдава ли ограниченията за носене на маска и отдалеченост.

Според него при започване на пандемията у нас всичко е било неразбираемо, по тази причина и управляващите са имали по-строги решение по отношение на карантината, а в този момент има повече опит и е построен логаритъм по какъв начин да се работи при болни от ковид.

Относно идните избори Дончев съобщи, че няма желание те да се отсрочват. Но се мисли по какъв начин да се проведат по този начин, че да има най-малък риск за популацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР