Електронните цигари са с до 95% по-малко вредни от обикновените,

...
Електронните цигари са с до 95% по-малко вредни от обикновените,
Коментари Харесай

Електронните цигари са с до 95% по-малко вредни от обикновените

Електронните цигари са с до 95% по-малко нездравословни от елементарните, а рискът за близките от изпаренията е пренебрежим, по отношение на цигарения пушек. Нисък е и хроничният риск от ракови болести, породени от приложимост на електронни цигари, оценен под 0,5% спрямо риска от пушене. Това демонстрират данни на интернационалната научна мрежа Кохрейн, която проучва данните от всички извършени научни проучвания по целия свят и разгласява резултатите на база на тези метаанализи.

„ Ако изпушите една цигара, рискът за вас е 100 пъти по-висок, в сравнение с да употребявате вейп устройство “. Това установи Д-р Питър Харпър, водещ британскионколог, един от създателите на Лондонската клиника по онкология, който участва на онлайн семинар, на който дружно с други интернационалните и български експерти потвърдиха понижената щета на електронните цигари. Той бе проведен от „ Арбилис “ с поддръжката на Филип Морис България.

„ Отказът от пушене е най-хубавото решение, само че нововъведенията в по-малко нездравословни други възможности имат своята роля за понижаване на вредата от тютюнопушенето. Канцерогенният капацитет на бездимните произведения, съдържащи никотин, е доста по-нисък от този на цигарите “, уточни данните от профилирано проучване доктор Харпър.

Есперимент с машина за пушене, който потвърждава образно понижената токсичност на електронната цигара по отношение на елементарните, направи проф. Проф. Анхел Гонсалес Уреня от Мадридския самостоятелен университет в границите на лекцията си. Той изясни в детайли опита, при който при премерване с високо сензитивен уред се регистрира огромно понижение на количеството химични субстанции в аерозола от електронна цигари спрямо цигарения пушек. „ Намалението е от близо 90%. И освен броят на химикалите е понижен, само че и тези, които се откриват, са в доста понижени концентрации – от едноцифрен % до нула “, заключи професорът откакто показа разбора от така наречен машина за пушене - мехлем спектрометър.

Снимка: „ Ако изпушите една цигара, рискът за вас е 100 пъти по-висок, в сравнение с да употребявате вейп устройство “, безапелационни бяха експертите, които участваха в семинара за вейп устройствата, проведен от „ Арбилис “ с поддръжката на Филип Морис България.

5 съставки съдържа никотиновата течност за е-цигарите

eliquid

ът
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР