Електронна студентска книжка, интегрирана със системите за управление на учебния

...
Електронна студентска книжка, интегрирана със системите за управление на учебния
Коментари Харесай

Първата електронна студентска книжка в България беше въведена в УНСС

Електронна студентска брошура, интегрирана със системите за ръководство на образователния развой, към този момент е налична за студентите от Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Проектът беше показан през днешния ден, във висшето образователно заведение в наличието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и ръководителя на Комисията по образованието и науката в Народно събрание Милена Дамянова.

Електронната студентска брошура има цялостна функционална съгласуемост и може напълно да замести хартиената студентска брошура, тъй като посредством нея студентите имат достъп до цялата информация за образователния развой. Възпитаниците на УНСС ще могат да избират сред единична електронна студентска брошура и сложна такава, която предлага и разплащателна функционалност на банкова карта. Комплексното решение става допустимо с помощта на партньорството на образователното заведение с софтуерната компания Mastercard и Банка ДСК.

Чрез картата студентите ще могат да достъпват информацията за образователната си активност от разнообразни устройства – на компютър в университета, на киоските в постройката на УНСС или на смарт телефона си посредством потребление на особено създадено мобилно приложение. Благодарение на платежната функционалност на картата, студентите ще имат опция да я употребяват като разплащателно средство на всички ПОС терминали в търговски точки, заплащайки посредством нея бързо, комфортно и несъмнено. Допълнително улеснение е опцията да получават стипендии и награди непосредствено по сметката към картата.

„ Този план е забележителна крачка в посока цифровизация на образованието – един от секторите, в който нововъведенията са най-търсени от хората през днешния ден. Мисията на Mastercard е да създава и внедрява решения, които трансформират средата, в която работим и живеем, като я вършат по-достъпна и съвременна. “, разяснява Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България и Македония.

„ Образователната система не би трябвало да остава настрана от процеса на цифровизация, който обгръща от ден на ден сфери. Електронната иновация, която внедрихме в нашия университет, ще направи образователната среда доста по-комфортна за студентите ни и ще спести време и старания на преподавателите. “, добави проф. д.ик.н. Стати Статев.

Наред с дигитализацията в образованието, планът е още една стъпка в посока финансовото включване на младежите, които скоро ще бъдат движеща мощ на стопанската система. Електронната студентска брошура с функционалност на платежна карта ще разреши на студентите да открият преимуществата на дигитализацията и електронните разплащания, които могат да спомогнат за построяването на по-прозрачно и по-справедливо общество.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР