Електронна платформа за имунизиране с втори бустер - четвърта доза

...
Електронна платформа за имунизиране с втори бустер - четвърта доза
Коментари Харесай

Гърция: Имунокомпрометираните вече получават втора бустерна доза ваксина срещу COVID

Електронна платформа за ваксиниране с втори бустер - четвърта доза на хора с отслабен имунитет, започва тази седмица по решение на гръцкото здравно министерство, заяви еkatimerini.com. Целта е те да бъдат оптимално улеснени, като им бъде дадена опция да си резервират ден и час, защото съгласно настоящите разпоредби имунокомпрометираните би трябвало да одобряват четвъртата доза не по-късно от 3 месеца след последната им инжекция.

Мариос Темистоклеус, общоприет секретар за първична помощ в Министерството на здравеопазването, съобщи, че решението се отнася до пациенти с хематологични и онкологични болести, които се лекуват, хора, приемащи имуносупресивни медикаменти, трансплантирани, както и пациенти с ревматологични болести или бъбречна непълнота.

Той добави, че е основана и специфична платформа, която разрешава на жителите на 26 острова с население от към 1000 поданици да си насрочват часове за имунизация на избрани дати.

Гръцките здравни управляващи към този момент са почнали да имунизират против Коронавирус и селскостопански служащи мигранти, които се трудят като берачи на плодове в градините на полуостров Пелопонес. Използват се мобилни имунизационни пунктове, към този момент са имунизирани 84 берачи на ягоди, тази седмица ще се организира и второ имунизиране, оповестиха от здравното министерство. Целта е да се сведе до най-малко рискът от заразяване на служащите и по-широката общественост, където работят и живеят сезонните служащи, допълват от ведомството.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР