Електрoмобилите бързо набраха популярност през последните години, тъй като хората

...
Електрoмобилите бързо набраха популярност през последните години, тъй като хората
Коментари Харесай

Неща, които е добре да вземете предвид когато си купувате електромобил

Електрoмобилите бързо набраха известност през последните години, защото хората стартират да осъзнават въздействието си върху околната среда и да търсят устойчиви благоприятни условия за превоз. С напредването на технологиите и възходящия брой модели на електрически автомобили, които излизат на пазара е значимо деликатно да се прегледат някои фактори преди да се направи покупка. Независимо дали сте покупател за първи път, или желаете да обновите своят електрически автомобил, ето някои основни аспекти, които би трябвало да имате поради при покупката на електрически автомобил:

Пробег

Едно от главните съображения при закупуването на електрически автомобил е неговият пробег, който се отнася до дистанцията, което той може да измине с едно зареждане. Електромобилите са постигнали забележителен прогрес във връзка с пробега, като доста модели към този момент оферират пробег, който може да покрие ежедневните пътувания до работа и по-дългите пътувания. Важно е обаче да прецените съответните си потребности. Ако постоянно пътувате на дълги дистанции или разчитате в огромна степен на автомобила си за работа, може би ще желаете да изберете модел с опция за по-дълъг пробег, с цел да сведете до най-малко безпокойството си и да си осигурите комфортно пътешестване.

Инфраструктура

Друг значим фактор, който би трябвало да се вземе поради, е съществуването и достъпността на станции за зареждане. Преценете инфраструктурата за зареждане във вашия регион и по маршрутите по които постоянно пътувате. Определете дали има задоволително станции за зареждане на комфортни за вас места, като да вземем за пример работни места, публични паркинги или търговски центрове. Освен това вземете поради типа на наличните зарядни станции – вид 1, вид 2 2 или бързи зарядни станции за непрекъснат ток, и дали те дават отговор на вашите потребности за зареждане. Струва си също по този начин да проучите съществуването на надеждни мрежи за зареждане, с цел да сте сигурни, че можете да намерите станции за зареждане постоянно когато имате потребност от тях.

Скорост на зареждането

Скоростта на зареждане на електрическия автомобил може да окаже доста въздействие върху цялостното ви прекарване при шофиране. Някои коли поддържат технология за бързо зареждане, която ви разрешава да заредите батерията до доста равнище за малко време. Станциите за бързо зареждане са изключително потребни при дълги пътувания или когато имате потребност от бързо зареждане. Важно е обаче да се означи, че бързото зареждане може да не е налично във всички региони или да не е общоприетоо за всички модели електрически автомобили. Преценете вашите условия за зареждане и определете дали опциите за бързо зареждане са от значително значение за вашия метод на живот.

Живот на батерията и гаранция

Батериите се утежняват с течение на времето, което оказва въздействие върху общия пробег и експлоатационните характерности на автомобила. От значително значение е да се поинтересувате за упования живот на батерията и за гаранцията, предоставена от производителя. Гаранционните условия за батерията са от решаващо значение, защото може да ви оказват помощ да се предпазите от непредвидени разноски при положение на проблеми, свързани с батерията, която е най-скъпият съставен елемент в електрическия автомобил и замяната ще ви коства скъпо, в случай че се наложи да я покриете вие.

Ефективност

Електромобилите са известни с мигновения си въртящ миг и плавното ускоряване. Въпреки това, опциите могат да варират при другите модели. Ако цените скоростта и вълнуващото ускоряване, проучете мощността, въртящия миг и времето за ускоряване на автомобила, с цел да се уверите, че той дава отговор на вашите упования. Имайте поради, че високопроизводителните електрически коли може да имат по-кратък пробег заради нарасналите условия за мощ.

Разходи

Първоначалният разход за електрически автомобил към момента може да бъде по-висок спрямо обичайните коли с ДВГ, макар че разликата понижава. Важно е обаче да се вземат поради дълготрайните икономии, свързани с електрическите автомобили, като да вземем за пример безплатното паркиране в синя зона в градовете. Те имат по-ниски експлоатационни разноски, защото електрическата енергия нормално е по-евтина от изкопаемите горива. Освен това те се нуждаят от по-рядка поддръжка заради по-малкия брой движещи се елементи. Проучете всички налични данъчни тласъци, безплатни средства или отстъпки, предоставяни от държавните организации, с цел да компенсирате първичната цена на покупката.

Зареждане вкъщи

Ако имате опция да инсталирате домашна зарядна станция, това може доста да усили удобството от притежаването на електрически автомобил. Преценете опцията и разноските за инсталиране на домашна зарядна станция от вид 2. Тя може да понижи времето за зареждане в съпоставяне със общоприетия домакински контакт (зарядно устройство от вид 1). Консултирайте се с електротехник, с цел да се уверите, че електрическата апаратура на дома ви може да понесе спомагателното натоварване и вземете поради разноските за инсталирането в бюджета си.

Стойност при препродажба

Тъй като пазарът на електрически автомобили продължава да се разраства, цената на препродажба на тези коли е релативно постоянна. Въпреки това е рационално да проучите цената на препродажба на съответният модел, който обмисляте да закупите. Някои марки и модели могат да запазят цената си повече от други заради фактори като известност, технология на батериите и търсене на пазара. Разбирането на евентуалната стойност при препродажба може да ви помогне да вземете по-информирано решение и да планирате бъдещи обновления.

Характеристики за сигурност

Безопасността постоянно би трябвало да бъде главен приоритет при избора на какъвто и да е автомобил, в това число и на електрически. Търсете модели, които оферират усъвършенствани функционалности за сигурност, като адаптивен круиз надзор, системи за предизвестие за конфликт, автоматизирано спешно прекъсване и наблюдаване на мъртвата зона. Освен това се уверете, че електрическият автомобил, който обмисляте да закупите дава отговор на нужните стандарти за сигурност и е минал през строги краш-тестове.

Наличност

Въпреки че пазарът на електрически автомобили продължава да се уголемява, не всички модели може да са елементарно налични във вашият регион. Проучете локалните дилъри и техните наличия, с цел да определите кои модели са налични за вас. Ограничената наличност или дългите описи с чакащи за избрани модели могат да повлияят на решението ви за покупка, по тази причина е значимо да имате реалистична визия за наличните благоприятни условия.

Допълнителни разноски

Освен първичната покупна цена, вземете поради и други евентуални разноски, свързани с притежаването на електрически автомобил. Те могат да включват застрахователни награди, разноски за поддръжка и разноски за замяна на части или съставни елементи, които са неповторими за електрическите автомобили. Въпреки че те нормално имат по-ниски условия за поддръжка заради по-малкия брой механични съставни елементи, значимо е да се вземат поради такива разноски, с цел да се получи цялостна визия за обвързвания с тях финансов ангажимент.

Въздействие върху околната среда

Една от главните аргументи, заради които доста хора избират електрoмобилите е тяхното позитивно влияние върху околната среда. Важно е обаче да се вземе поради цялостният въглероден отпечатък, обвързван с производството на електрическите автомобили, в това число изхвърлянето на акумулатори. Проучете производители, които отдават приоритет на устойчивите практики и употребяват възобновими енергийни източници.

Тест драйв

И най-после, в никакъв случай не подценявайте смисъла на пробното шофиране, преди да вземете дефинитивно решение. Тестовото шофиране ви разрешава да изпитате ръководството на автомобила, комфорта, равнището на шума и цялостното чувство от шофирането от първа ръка. Обърнете внимание на фактори като пространството в купето, комфорта на седалките и видимостта. Тестовото шофиране може да ви помогне да определите дали съответният модел подхожда на вашите желания и дава отговор на вашия жанр на шофиране.

Заключение

В умозаключение, покупката на електрически автомобил изисква деликатно обсъждане на разнообразни фактори, с цел да сте сигурни, че той дава отговор на вашите потребности и упования. Преценете стилът си на шофиране, инфраструктурата за зареждане, бюджета и желанията си, с цел да вземете осведомено решение. Електромобилите не престават да се развиват бързо, като оферират усъвършенстван пробег, благоприятни условия за зареждане и характерности. Като вземете поради тези значими фактори, можете да намерите модел, който освен да дава отговор на вашия метод на живот, само че и способства за едно по-екологично и стабилно бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР