Електрическо табло попадна по средата на улица след ремонт на

...
Електрическо табло попадна по средата на улица след ремонт на
Коментари Харесай

Куриоз в Пловдив: Електрическо табло се озова по средата на улицата

Електрическо табло попадна по средата на улица след ремонт на пътната настилка. По време на реконструкцията то не е било отстранено, а служащите са сложили плочките към него. Шофьорите са принудени да го заобикалят с колите си, а живеещите наоколо са обезпокоени от произшествия. Те са изпратили тъжба до общината и за фалшив ремонт на улицата пред домовете им.

Пловдив

Преди месец на улица „ Детелин Войвода “ в пловдивския регион „ Централен “ стартира дългочакан ремонт. На това място е имало път с разрушени тротоари, а електрическото таблобило до ограда. След замяна на уличната настилка обаче тротоарите са отстранени и оборудването остава по средата на пътя.

Сега живеещите в околните кооперации са принудени са заобикалят таблото.

Светозар Иванов: Абсолютно не е безвредно. Виждате като е ударено сега даже кабелите се виждат. Няма по какъв начин да е безвредно. Тук постоянно може някой на заден ход да го удари. Когато го удариха спря тока на двете кооперации.Мартин Иванов: Той е рисков безусловно. Някой, в случай че се удари по нехайство може да пострада и то съществено.
От електроразпределителното сдружение, чиято благосъстоятелност е таблото, обявиха, че то е обезопасено. Обещаха скоро то да бъде изместено на уместно място, тъй че да не пречи на придвижването.
Крум Косев – представител на Енергоразпределение ЮГ: То ще бъде изместено там в непосредствена непосредственост. Мястото към този момент е в съгласие с локалната администрация, тъй че да дава отговор на новия вид на улица, тротоар, както е съгласно новата настилка.
Освен таблото проблем за живеещите в околните кооперации се оказва положението на улицата след ремонта. Хората са събрали над 30 подписа с гледище общината да преразгледа плана за реконструкцията. Според тях наклоните на улицата не са направени вярно и не е построена добра отводнителна система.
Светозар Иванов: Наклоните, които направиха. Изключително стръмни наклони и шахтите, където са построени тук-там съгласно нас няма да могат да поемат водите. Тя ще отиде в избите. Не знам за какво подвигнаха равнището на настилката.Мартин Иванов: Тук преди имаше тротоари, улици. Да - бяха улиците в окаяно положение, само че си имаше тротоар с бордюр, които при по-силни дъждове не позволяваха водата да се насочи към кооперациите, а сега това, което се построи просто не е съответно със самите здания.
По план, покрай кооперациите е трябвало да бъде обособена зелена зона с беседка, само че това не се е случило, споделят хората. Вместо това там към момента стои противозаконна сграда. Тротоари също липсват.
Светозар Иванов: Тук има майки с деца, които излизат с колички. Както виждате сега колите си стопират, където си желаят. Така беше и преди, само че въпреки всичко имаше някакви тротоари.
Ръководителят на плана проектант Соня Славчева изясни, че наклоните са направени вярно и опасенията на хората за наводнения не са основателни. На обекта ще бъде направена инспекция и в случай че има недостатъци, те ще бъдат отстранени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР