Електрическите автомобили печелят все по-добри позиции на китайския автомобилен пазар,

...
Електрическите автомобили печелят все по-добри позиции на китайския автомобилен пазар,
Коментари Харесай

Електромобилите продължават похода си към завладяването на Китай

Електрическите коли печелят все по-добри позиции на китайския авто пазар, а фирмите залагат, че наклонността ще продължи.

Пример за този оптимизъм е известието на китайския колос за споделено пътешестване Didi Chuxing, че възнамерява да сътвори услуга за шерване на електрически транспортни средства с 12 производители на коли.

Автомобилите ще включват китайски играчи като Geely и BYD, както и няколко задгранични компании като южнокорейската Kia Motors и Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi.

Didi, която изкупи бизнеса на Uber в Китай през 2016 година, разгласи, че ще отвори платформата си за услугите за шерване на коли на самите автопроизводители.

Електрическите коли се радват на огромен интерес на китайския пазар и регистрират мощни продажби.

" Обемът на продажбите на транспортни средства, употребяващи нова сила надвиши 700 000 през предходната година, като този брой се чака да нарасне до повече от 2 милиона през 2020 година и до повече от 5 милиона през 2025 година ", сподели Кевин Ли, старши анализатор в Strategy Analytics.

Ли чака яростна конкуренция сред тези транспортни средства и обичайните коли в идващите 7-8 години.

Продажбите на електрически автомобили са толкоз мощни, че държавното управление даже имаше проекти за понижаване и отменяне на локалните дотации за производството и продажбите им през декември предходната година.

Това обаче не попречи на голям брой автомобилни стартъпи да продължат да работят върху научноизследователската и развойна активност и производството на нови електрически коли, с цел да се оправят с възходящото търсене.

Японският автопроизводител Nissan към този момент продава електрически автомобили на пазара.Компанията ще продава напълно електрическия си модел Leaf в Китай през тази година и ще развие 20 електрически модела с китайския си сътрудник през идващите 5 години.

Миналият октомври различен огромен производител - Tesla реализира договорка за създаване на фабрика в Шанхай, която ще се концентрира върху основаването на седани от Модел 3 и планувания кросоувър на компанията - Model Y. Те ще се продават в Китай и някои околни страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР