Електрическата кола Tesla Model 3 демонстрира завидна живучест по време

...
Електрическата кола Tesla Model 3 демонстрира завидна живучест по време
Коментари Харесай

Tesla устоя на огъня на бойците на Хамас и спаси собственика СНИМКИ

Електрическата кола Tesla Model 3 показва забележителна живучест по време на нападение на бойци на Хамас срещу Израел. Колата издържала на мощен пожар, само че траяла да се движи и откарала потърпевшия притежател в болница. Това съобщи Walla.

Собственикът на Tesla Model 3 живее в кибуца Мефалсим. След нахлуването на терористи той получава сигнал за заплаха и кара електрическия автомобил до избраното безвредно място за събиране на жителите.

На пътя пред колата изскочил пикап с терористи от Хамас. Те са разкрили огън по електрическия автомобил с автомати " Калашников " и едрокалибрена картечница от разстояние 10 метра.



Електрическата кола е съумяла да стигне до болничното заведение

Бойците решили, че пред тях има елементарна бензинова кола, по тази причина се пробвали да повредят мотора и също по този начин подпалиха резервоара за газ.

„ Те не схванаха, че е електрическа кола, по тази причина стреляха начело, надявайки се да улучат несъществуващия мотор, и откъм гърба, пробвайки се да подпалят резервоара за гориво, който колата няма. Простреляха ми гумите. Натиснах газта и те започнаха да ме преследват ", споделя притежателят на Tesla.



Електрическият автомобил e минал над 20 км със спукани гуми

Израелецът има топ Tesla Model 3 Performance с четири задвижващи колела с два мотора (по един на ос) с обща мощ 450 к.с. Така, макар че гумите на седана са били спукани, той е съумял да се откъсне от екстремистите в пикапа.

Електрическата кола Tesla Model 3 се е движила със скорост 170-180 км/ч със спукани гуми, като е съумяла да измине 23 км и да откара притежателя си в болница в Ашкелон, както и да съобщи данни за геолокация на жена му.



Снимка: Tesla

Израелецът е ранен в крайници, ръката и главата, като също по този начин е получил голям брой рани от осколки. Сега към този момент няма заплаха за живота му.

В електрическия автомобил Tesla Model 3 са преброени към 100 патрона. Трябва да се означи, че предното му стъкло не се е разпаднало, макар че е било пробито от патрони.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР