Екваториална Гвинея е последният четвъртфиналист в турнира за Купата на

...
Екваториална Гвинея е последният четвъртфиналист в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Още един от фаворитите е аут от Купата на Африка

Екваториална Гвинея е последният четвъртфиналист в шампионата за Купата на африканските народи. Отборът на Хуан Мича сервира следващата изненада в конкуренцията, като отстрани Мали след дузпи. В постоянното време и продълженията никой от противниците не можа да вкара гол, а при дузпите малийците не устояха на напрежението и отпаднаха.

В спор за място на полуфиналите Екваториална Гвинея ще се изправи против Сенегал. Другите четвъртфинални двойки са Буркина Фасо - Тунис, Гамбия - Камерун и Египет - Мароко.

Мали беше по-добрият тим и сътвори значително положения пред вратата на Хесус Овоно, само че нито едно от тях не се трансформира в гол. Тимът на Екваториална Гвинея постоянно прибягваше до нарушавания, като по този метод съумя да накъса играта и да притъпи натиска на съперника.

Ибрахима Коне стреля рисково в 10-ата минута при първата рискова офанзива на Мали. Малко по-късно футболистите на селекционера Мохамед Магасуба желаеха дузпа за игра с ръка, само че реферът реши, че в дейностите на играча на Екваториална Гвинея не е имало предумисъл.

В 41-ата минута съдията уточни бялата точка за дузпа в интерес на Мали, само че след намесата на ВАР промени решението си. Малийците продължиха да преобладават и след почивката. В 58-ата минута Ив Бисума проби в наказателното поле и сервира топката на крайници на Мохамед Камара, който стреля високо в навън.

Влизането на Муса Дженепо и Адама Траоре трябваше да освежи играта на Мали, само че тимът не намираше метод да стигне до гол. Шанс имаше още веднъж Камара в 81-ата минута, само че и този път футболистът на Република България Залцбург шутира неопределено.

В продълженията темпото внезапно спадна. Екваториална Гвинея обаче се защитаваше все по този начин проведено и не допускаше съществено напрежение пред Овоно. Логично се стигна до дузпи, при които Мали поведе, само че по-късно поредно пропуски направиха Масадио Айдара и Хамари Траоре. Пабло Ганет не може да се трансформира в воин за Екваториална Гвинея и драмата продължи. При осмото осъществяване Овоно избави удара на Фалайе Сако и прати малийците вкъщи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР