Екстрадират турски гражданин, направил опит за незаконно превеждане на малолетно

...
Екстрадират турски гражданин, направил опит за незаконно превеждане на малолетно
Коментари Харесай

Екстрадират турчин, опитал да изведе тайно сина си през сръбско-българската граница

Екстрадират турски жител, направил опит за нелегално превеждане на малолетно дете през границата на страната. За него има и Европейска заповед за арест от Германия - Прокуратура Манхайм, за похищение на малолетно лице.
Около 8 и 20 часа на 21 март, М. Полат прекосявал с лек автомобил " БМВ " през сръбско-българската граница на ГКПП-Калотина, на път от Германия за Турция. В колата му имало доста багаж и заради демонстрирано от водача бързане е щателна инспекция. В резултат на нея в багажника на автомобила, в празнина под кората е намерено дете.
По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Районна прокуратура - Сливница, а по отношение на Полат е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража ". В хода на следствието е открито, че момчето е негов наследник, роден в Киел, Германия, през 2008 година
За осъщественото от него закононарушение - опит за нелегално превеждане през границата на страната на разположение, ненавършило 16-годишна възраст с потребление на МПС, му е наложено наказване от девет месеца " Лишаване от независимост " с тригодишен изпитателен период.
Междувременно в Софийска окръжна прокуратура е било получено уведомително писмо от Дирекция " Международно и оперативно съдействие " на Министерство на вътрешните работи за това, че против Полат има издадена Европейска заповед за арест от правосъдните управляващи на Федерална Република Германия - Прокуратура Манхайм, за похищение на малолетно лице.
С разпореждане на прокурор в ОП- София М. Полат е арестуван за 72 часа за обезпечаване явяването му в съда, по отношение на водено произвеждане занеговата екстрадиция в Германия. Предстои произнасянето на съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР