Експлозия в помощение за съхранение на кислород предизвика голям пожар

...
Експлозия в помощение за съхранение на кислород предизвика голям пожар
Коментари Харесай

Пожар в COVID клиника в Багдад уби 28 пациенти

Експлозия в помощение за предпазване на О2 провокира огромен пожар в болницата „ Ибн ал-Хатиб “, намираща се в региона Дияла в югоизточната част на Багдад. Болницата е за пациенти с COVID-19 и двата й етажа са съвсем изцяло изгорели от вътрешната страна.

Броят на жертвите, които оповестяват управляващите нараства непрестанно и все още публично той е 28 починали. Съобщава се за наранени други 50 индивида. Според Иракската комисия по правата на индивида обаче, починалите са сред 30 и 45 души. Представители на комисията към този момент желаеха оставката на иракския здравен министър.

В гасенето на пожара са взели участие към 30 пожарни бригади. По време на детонацията, съгласно службите на гражданската отбрана, в болничното заведение е имало към 120 души, от които към 90 са избавени.

Премиерът Мустафа Ал-Казими разпореди задълбочено следствие на случая. Задържани са основният доктор на болничното заведение, както и началникът на службата за сигурност и лица, виновни за техническата поддръжка на болничното заведение. Вече бе обявено, че болничното заведение не е била оборудвана със системи за пожарна сигурност, а вътрешността е била облицована с лесно запалими материали.

 

В БРАЗИЛИЯ  крайнодесният президент Жаир Болсонаро, заплаши да изведе въоръжените сили на улицата, с цел да подсигурява реда, ако рестриктивните мерки, поставени от губернаторите като ограничения против COVID-19, предизвикат безпорядък.

" Ако имаме проблеми, имаме проект по какъв начин да действаме. Аз съм главнокомандващия на въоръжените сили. Нашата войска, в случай че е належащо, ще излезем на улицата ", сподели Болсонаро в изявление за ТВ канала „ A Crítica “.

Той отново разкритикува ограничаващите ограничения, признати от огромна част от губернаторите на щатите в Бразилия, като дефинира карантината, арестите и комендантския час като " неуместни " и " страхливи ".

" Ако го постановя, това ще бъде изпълнено. Нашите въоръжени сили могат да излязат на улицата един ден, в границите на четирите реда на конституцията, с цел да наложат петия член ", който се отнася до самостоятелните свободи. Той добави, че не може да " екстраполира " и че няма да дава повече " детайлности " за своя проект за деяние, само че увери, че към този момент го е разискал с 23-те си министри.

 

В КОСТА РИКА пък от вторник ще има нощни ограничавания върху търговски обекти и транспортни средства, заради ускореното повишаване на случаите на COVID-19 и заемането на 94% от потенциала на леглата в интензивните браншове в страната. До 16 май, всяка вечер след 21 ч. ще има ограничавания за посещаване на заведения и прилагане на превозни средства

Президентът на Коста Рика Карлос Алварадо съобщи в конференция, че страната " се бори да не доближи запълване на отделенията за интензивно лекуване ". 

Коста Рика регистрира 1840 нови случая за последното денонощие, като 662 души, от които 303 пациенти са в отделенията за интензивно лекуване. Това са рекордни цифри за с траната от началото на пандемията.

Преди Великден страната отчиташе приблизително по 400 инфекции дневно, само че за по-малко от 3 седмици случаите се утроиха.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР