Експлозия е избухнала в сграда за временно настаняване на бежанци

...
Експлозия е избухнала в сграда за временно настаняване на бежанци
Коментари Харесай

30 души са ранени при експлозия в сграда за настаняване на бежанци в Италия

Експлозия е избухнала в постройка за краткотрайно настаняване на бежанци и е разрушила изцяло постройката, в индустриалната зона на Сан Лоренцо Нуово, в провинция Витербо, Италия, заяви ANSA .

Сградата се е срутила и е затрупа 30-те души, които са настанени там. Бежанците са с леки пострадвания, съгласно информацията на италианската медия, като се изключи един от тях, който е превозен с хеликоптер до Рим.

Разрушени са също по този начин дърводелският завод и винарната в съседство с постройката. На място три хеликоптера са транспортирли ранените до лечебни заведения във Витербо, Монтефиасконе, Сиена и Рим. На място са пристигнали и няколко пожарни екипи.

Причините, провокирали детонацията, към момента не са изяснени. Префектът на Витербо, Антонио Канана, свика незабавна среща за този следобяд, с цел да обясни случая.

" Във вътрешността на постройката не е имало газови съоръжения ", са обяснили от админите на Ospita, организацията която е настанила бежанците, " както за отопление, по този начин и за готвене, ще би трябвало да установим произхода на детонацията, считаме се за пострадала страна ", са коментирали още от организацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР