Експлозия близо до афганистанското министерство на външните работи в столицата

...
Експлозия близо до афганистанското министерство на външните работи в столицата
Коментари Харесай

Взрив до афганистанското МВнР, над 20 души са мъртви СНИМКИ 18+

Експлозия покрай афганистанското министерство на външните работи в столицата Кабул през днешния ден аргументи над 20 жертви, съобщи Франс прес, като се базира на чиновник на ведомството.

Той съобщи пред организацията, че е видял " сред 20 и 25 жертви ", като посочи, че не може да удостовери дали тези хора са мъртви.

" Бях в колата си, когато видях мъж с (автомат) " Калашников " на рамо и носещ сак. Той мина покрай автомобила ми и след няколко секунди отекна мощна детонация. Видях по какъв начин този мъж се самовзриви ", описа цитираният чиновник на афганистанското външно министерство, показал се пред Агенция Франс Прес като водач на име Джамшед Карими. 

The Afghan Foreign ministry attacked.
Main Gate Balsted off with Explosives in Kabul.
Is it the result of conflict between and?

Pray for people.????????
— Anveshka Das (@AnveshkaD)

Представител на талибаните, които взеха властта в Афганистан през август 2021 година, също съобщи, че нападател самоубиец се е опитал да влезе в постройката на министерството в столицата Кабул. Нападателят се самовзривил, когато бил открит от охраната/

Говорителят на полицията в Кабул Халид Задран удостовери, че е станала детонация, която е взела жертви, съобщи Ройтерс. Той не уточни съответни цифри. 

Управляващите в Афганистан талибани са изправени пред ислямистки протест. През последните месеци екстремисти взеха под прицел основни обекти, измежду които посолствата на Русия и Пакистан. Отговорност за тези и за редица други набези пое локалният клон на групировката " Ислямска страна "

काबुल में तालिबान और चीनी अधिकारियों के बीच मीटिंग विदेश मंत्रालय के बाहर धमाका, हादसे में 20 लोगों की मौत
— Dainik Bhaskar (@DainikBhaskar)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР