Най-малко 36 души загинаха снощи при срутване на участък от

...
Най-малко 36 души загинаха снощи при срутване на участък от
Коментари Харесай

Магистрала в Китай се срути, има загинали

Най-малко 36 души починаха нощес при сриване на сектор от автомагистрала в южната китайска провинция Гуандун, заяви Китайската централна телевизия.

Осемнадесет транспортни средства с общо 49 души, пътуващи в тях, са пропаднали при сриването. Животът на приетите в болница лица не е в заплаха.

Снимки, оповестени в обществените мрежи и излъчени от локалните медии, демонстрират пушек и пламъци, които се издигат от дълбокия трап, в който са паднали колите, отбелязва Агенция Франс Прес.

Близо 500 души са изпратени да вземат участие в избавителните работи. Причината за сриването към момента не е известна.

Свидетели описват пред локалните медии, че са чули мощен звук и са видели по какъв начин зад тях се е отворила дупка с широчина няколко метра, откакто са минали около пътния сектор, който е бил на път да се срути. Причината за случая се проверява.

Обилните превалявания не са необичайност в провинция Гуандун, само че в последно време те са извънредно мощни. Равнището на водите в региона на делтата на Перлената река е повишено рисково. Наводнения са регистрирани и в градове и села в северната и южната елементи на Гуанчжоу.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР