Експлозиите по време на военен парад в Каракас бяха опит

...
Експлозиите по време на военен парад в Каракас бяха опит
Коментари Харесай

Боливийският президент обвини САЩ за опита за убийство на Николас Мадуро

Експлозиите по време на боен церемониал в Каракас бяха опит на Съединени американски щати и съдружниците им в района да отстранят венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи боливийският му сътрудник Ево Моралес, представен от ТАСС.

" Категорично осъждаме новия акт на експанзия и страхливото нахлуване против братския президент Николас Мадуро и венецуелския народ. След провалилите се опити да го смъкват по либерален, боен и стопански път, империята (САЩ - бел. ТАСС) и нейните лакеи посегнаха на живота му ", съобщи Моралес в " Туитър ".

Според него това демонстрира отчаянието на империята, претърпяла проваляне от храбрия народ на Венецуела.

Самият Мадуро упрекна Съединени американски щати и Колумбия за покушението против него, заявявайки, че е бил атакуван с безпилотни летателни апарати, натоварени с експлозиви, отбелязва Ройтерс. Той добави, че е оживял с помощта на Бог, народа и въоръжените сили на Венецуела и изрази убеденост, че ще живее още доста години.
Президентът на Венецуела оцеля при опит за атентат с дронове (ВИДЕО) Това се случи по време на на излъчена по малкия екран негова тирада пред над 17 000 военни в Каракас
" Няколко от планиралите покушението против мен живеят в Съединени американски щати ", се споделя в изказване на Мадуро, представено в " Туитър " от венецуелската социалистическа партия. Президентът упрекна за офанзивата и своя колумбийски сътрудник Хуан Мануел Сантос.

Първоначално самият Мадуро помислил, че става дума за детонация на фойерверки, разкри венецуелският държавен глава, разкри самият той в послание към нацията. След втората детонация обаче се задействали ограниченията за сигурност и защитата го извела.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР