Експертната група по отбрана на управляващата коалиция така и не

...
Експертната група по отбрана на управляващата коалиция така и не
Коментари Харесай

Коалицията не взе решение за военната помощ за Украйна

Експертната група по защита на ръководещата коалиция по този начин и не излезе с решение по предлагането на Демократична България за оказване на военно-техническа помощ за Украйна, макар двучасовия спор през днешния ден.

Основна тематика е била положението на армията и опциите за нарастване на парите за защита при актуализацията на бюджета, сподели министърът на защитата Драгомир Заков, който също се включи в срещата:

" Точно по това работи сега. С плановете, знаете, общественият пакет - това са неща, които са значими, без тях няма по какъв начин да имаме въоръжени сили такива, каквито желаеме, тъй че несъмнено, при положение анализът покаже, че това е належащо, ще го създадем ", съобщи министър Заков.

Един от вносителите на предлагането - съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов, отсрочи решението за даване на военна помощ за уикенда:

" Имаме план, с който ще работим днеска и на следващия ден. Трябва да има резултат през уикенда ".

По-рано през днешния ден вицепремиерът Корнелия Нинова още веднъж удостовери позицията на партията си, че Българска социалистическа партия няма да поддържа даването на военна помощ. Соцлидерката увери по време на парламентарния блицконтрол, че оръжия и артикули с двойна приложимост за Украйна не са изнасяни от нашата страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР