Експертна комисия определи новите места, на които ще бъдат разположени

...
Експертна комисия определи новите места, на които ще бъдат разположени
Коментари Харесай

Определиха новите места на скулптурите в Станционната градина на Стара Загора 

Експертна комисия дефинира новите места, на които ще бъдат ситуирани емблематичните статуи от Станционната градина в Стара Загора.
„ Местенето на творбите на изкуството ще бъде една от първите действия, които ще бъдат осъществени по време на огромния ремонт, който започва през юли. Причината е, че скулптурите са солидни, което постанова влизането на тежка строителна техника за осъществяване на ремонт и монтаж “, изясни ръководителят на Обществения съвет за архитектура, изкуство и просвета към Община Стара Загора и отраслов заместник-кмет Милена Желева.

Проведени са съвещания с Радой Радойчовски, дълготраен учител в Професионалната гимназия по каменообработване, в село Кутино, област Враца. Специалистът е направил оглед и е показал нужните дейности, с цел да се резервира целостта на художествените творби.
„ Предвиждаме създаване на нови фундаменти на всички статуи от камък, които са били основани по време на двата интернационалните симпозиума, провели се в края на 80-те години на предишния век. Смятаме, че би трябвало да съхраним това културно благосъстояние като го възстановим и върнем неговия искра “, безапелационна е Желева. 
 262-ма под карантина в Старозагорска област 262-ма под карантина в Старозагорска област
262-ма души са под карантина в област Стара Загора към 26 август, оповестяват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град. О...

Членовете на експертния съвета и представители на Съюза на българските художници (СБХ) са взели решение намиращата се наоколо до езерото „ Йордан Капсамунов “ творба на Вега Бермехо „ Крокодил “ и да бъде присъединена още веднъж към самобитната експозиция навън, която ще радва жителите и гостите на Стара Загора в обновеното място за отдих и отмора.
„ Всички експонати ще бъдат разположени по най-подходящия метод като местата им са съобразени напълно с новата алейна мрежа и дават опция за най-хубавото показване на скулптурите “, изясни Милен Алагенски, ръководител на СБХ - Стара Загора.
Произведенията на изкуството, основани по време на интернационалните симпозиуми по статуя в камък през далечните 1987 и 1989 година в Стара Загора са общо 16 и ще им бъде вдъхват нов живот в „ Галерията навън “ след ремонта на Станционната градина. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР