Експертите на една от най-големите компании на управление на инвестиции

...
Експертите на една от най-големите компании на управление на инвестиции
Коментари Харесай

Гореща прогноза за цените на наемите

Експертите на една от най-големите компании на ръководство на вложения с над 400 офиси по света - Colliers, дадоха прогнозата си за страните от Централна и Източна Европа за 2023 година, в които влиза и България.

Според тях геополитиката резервира мястото си в центъра на вниманието, инфлацията продължава да бъде главно предизвикателство, зелените енергийно-ефективни здания остават на фокус, а търсенето на офиси към този момент се възвръща. Това сигурно ще докара и до по-високи равнища.
-->
Очаква се растежът на Брутният вътрешен продукт да намалее на половина тази година., само че да се форсира през 2024 година Въпреки това стопанските системи на страните от района остават едни от най-динамичните в тази част на света, което свидетелства за това, че вложенията, основаването на работни места и растежа на заплатите ще не престават да порастват, търсенето на недвижими парцели ще остане устойчиво в дълготраен проект, макар че 2023 година най-вероятно ще е малко по-предизвикателна от общоприетото, написа Паритени.

Трудно е да се предвиждат стопански сюжети за пазарите на парцели, защото геополитическата конюнктура е несигурна, само че се надяваме, че нашите 10 водещи прогнози ще дадат тенденция за това, което можем да чакаме през годината ", съобщи

Според Доминика Йедрак, шеф Пазарни изследвания в Colliers, районът ще придобие доста по-голямо значение в международен мащаб, тъй като на фона на войната в Украйна центърът на тежестта в Европа се измества на североизток.

Случващото се е от доста по-голямо значение в този момент за Полша и балтийските страни, само че ще се популяризира от ден на ден и в по-централните и южните елементи на района. Засиленото внимание на Запада към Източна Европа ще докара до подсилване на стопанските системи, защото западният капитал ще се насочи повече към страни, които оферират постоянен декор за вложения на доста по-ниска цена от тази в развитите стопански системи.

Прогнозите за страните от ЦИЕ са по-скоро позитивни. МВФ чака закъснение на експанзията за района до 1,5%, което е по-малко от половината от темпа, следен през 2022 година (3,7%). Това е най-ниското равнище от съвсем десетилетие насам, в случай че изключим пандемичната 2020 година Във всяка страна съществуват характерни провокации - от политическия декор, през геополитически въпроси, до съответни макроикономически проблеми, само че рецептата за напредък към момента е налице и дълготрайните прогнози демонстрират, че в района стопанските системи ще порастват два пъти по-бързо от еврозоната, което няма да промени и възходящия тренд на пазара на наемите
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР