Експерти по Управление на отпадъците от Регионалната инспекция по околната

...
Експерти по Управление на отпадъците от Регионалната инспекция по околната
Коментари Харесай

Откриха огромно незаконно сметище край Симеоновград

Експерти по Управление на отпадъците от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково направиха инспекция по сигнал за нерегламентирано бунище край Симеоновград на повърхност към един декар.
 РИОСВ-Хасково
По време на инспекцията бе открито, че наоколо до бившето, към този момент култивирано общинско бунище край Симеоновград е обособено нерегламентирано изхвърляне на огромни количества битови боклуци, оповестиха от екоинспекцията.
 РИОСВ-Хасково
Констатирани са следи от тежка верижна техника с която теренът е изравнен, като огромна част от отпадъците са избутани дружно с пръстта по ската. На няколко места са открити и следи от горене на излезли от приложимост гуми.
 РИОСВ-Хасково
По прилежащия към терена черен път са разпилени и доста количество пластмасови опаковки, найлони и кашони. Не е установено съществуване на рискови боклуци. Не е наранено от замърсяване остарялото рекултивирано бунище.
 РИОСВ-Хасково
Регионална инспекция за опазване на околната среда даде две наставления на Община Симеоновград. Първото е за разчистване на избутаните по ската, както и на разпилените по пътя боклуци, които да се извозят до Регионалното хранилище за неопасни боклуци вХарманли със период на осъществяване три месеца.
 РИОСВ-Хасково
Второто е с непрекъснат период на осъществяване и е за предприемане на ограничения за недопускане на следващо замърсяване на терена, а при определяне на такова, да се прави навреме разчистване.
 РИОСВ-Хасково
За несъблюдение на предписаните ограничения, Законът за запазване на околната среда (ЗООС) планува санкция в размер от 2 000 до 20 000 лв..
 РИОСВ-Хасково

 РИОСВ-Хасково

 РИОСВ-Хасково

 РИОСВ-Хасково
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР