Експерти от РИОСВ – Пловдив спасиха 15 птици от защитени

...
Експерти от РИОСВ – Пловдив спасиха 15 птици от защитени
Коментари Харесай

Експерти от РИОСВ Пловдив спасиха 15 птици от защитени видове

Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив избавиха 15 птици от предпазени типове от началото на юли. Тринайсет от тях са от типа бял щъркел (Ciconia ciconia) и две горски ушати сови (Asio otus). Повечето от откритите птици са млади екземпляри, паднали от гнездата си при опит за хвърчене и получили разнообразни пострадвания. Голяма част от сигналите за бедстващи птици са подадени от Съединение, Асеновград, Радиново, Стамболийски и Войсил. Откритите екземпляри са изпратени за лекуване в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. 

През летния интервал в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив постоянно се получават сигнали за паднали птици. Трябва се има поради, че не всеки случай се отнася за бедстващ тип. Експертите предлагат, когато се открие младо пиле да се поставя на клон на дърво или на покрива на постройка в региона, където е открита. През лятото дребните екземпляри на горска ушата сова нормално се пробват да летят независимо и постоянно падат от гнездата. Родителите им ги откриват и не престават да се грижат за тях. Когато засегнати щъркели се видят на електрически стълбове, се предлага да се потърси помощ от локалното електроразпределително сдружение посредством кмета на обитаемото място, с цел да бъдат върнати назад в гнездата им.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив реагира при сигнали за бедстващи птици на " зеления “ телефон на инспекцията: 032/ 643 245.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР