Експерти от Института за пътна безопасност посочиха, че в участъка

...
Експерти от Института за пътна безопасност посочиха, че в участъка
Коментари Харесай

Експерти по сигурност: Пътят край Своге не отговаря на изискванията за безопасност

Експерти от Института за пътна сигурност показаха, че в сектора край Своге, където стана тежката злополука със 17 жертви, има редица нарушавания и фундаментални пропуски, а сходен случай е щял да се случи рано или късно.
Експерти: Фаталният път край Своге е с доста нередности (ОБЗОР) Институтът за пътна сигурност разгласява своите изводи след злополуката
В студиото на „ Тази сутрин” те показаха, че грешките стартират от слагането на знаците, през мантинелата, тротоара и други

„ На мястото сме установили верига пропуски - грешките стартират от методите на слагане на пътните знаци. Минават през мантинелите, които вместо да са във вътрешността 50 см от границата на платното са вдадени с по 6 см. Знакът пък водачите не го разбират”, обясниха експертите.

Методий Стелянов добави, че знакът е двузначен и не подсказва ясно на водачите, че следва рисков завой.

По думите им всеки водач навлиза в насрещното при завоя.

„ Не е имало друга опция с изключение на лидерът на рейса да навлезе в насрещното. 2012-та преди ремонта мантинелата не е била по този начин. Шофьорът в този момент е гледал дали откъм гърба няма да закачи мантинелата”, изясни Диана Русинова.

Тя добави, че след питане Министерство на вътрешните работи е обяснило, че има над 1400 пътища с сходни наставления и няма нито един глобен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР