Експерти на Световната здравна организация (СЗО) препоръчаха ваксината срещу Covid-19

...
Експерти на Световната здравна организация (СЗО) препоръчаха ваксината срещу Covid-19
Коментари Харесай

СЗО излезе с препоръки за ваксината на Moderna

Експерти на Световната здравна организация (СЗО) предложиха имунизацията против Covid-19 на американската компания Moderna да се приема в две дози с период от 28 дни сред тях, който може да бъде продължен при изключителни условия до 42 дни, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Стратегическата група от специалисти по имунизация към СЗО разгласява серия от рекомендации за имунизацията на Moderna, няколко седмици, откакто стори същото за имунизацията на Pfizer/BioNTech, предава Българска телеграфна агенция. 

След обзор и разбор на данните от Moderna независимите специалисти поучават имунизацията да не се употребява от бременни дами, в случай че не работят в опазването на здравето и не са изложени на вируса или нямат болести, които ги излагат на огромен риск от болест. 

" Основната рекомендация за потреблението на тази ваксина е, че въз основа на актуалните детайли, ние съветваме тя да се дава в дози от 100 микрограма или 0,5 мл в период от 28 дни. Този период може да се удължи до 42 дни, само че съгласно доказателствата, с които разполагаме, не трябва да се надвишава този период ", сподели ръководителят на панела от специалисти Алехандро Кравиото на брифинг в Женева.

Директорът по имунизациите в СЗО Кейт О`Браян посочи, че има потребност от клинични тествания на имунизацията на Moderna върху бременни дами.  " Нямаме причина да мислим, че при бременност ще има проблем, единствено означаваме, че сега няма информация по този въпрос ", сподели тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР