Експерти на РИОСВ - Русе изпълниха вчера заповед на директора

...
Експерти на РИОСВ - Русе изпълниха вчера заповед на директора
Коментари Харесай

Екоинспекцията запечата сифони на Оргахим

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе извършиха през вчерашния ден заповед на шефа на екоинспекцията инж. Цонка Христова за налагане на насилствена административна мярка (ПАМ) посредством ограничение потреблението на сифони, намиращи се в завод „ Смоли “ на сдружението „ Оргахим Резинс “ АД.

До мярката се стигна след изключителна инспекция в средата на март, при която са открити нехарактерни миризми, наподобяващи на разтворители в Градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) – Русе, както и води, които не могат да бъдат пречистени при съществуващата технология на станцията. Настъпилите промени в софтуерния режим на работата й, най-вече в биологичното ходило, са вследствие на превключването на колектор „ Трети март “ към довеждащия колектор на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води - Русе. Констатациите са доказани и от „ ВиК “ оператора.

Поради налична причина за отклоняване на химически артикули в Градски пречиствателни станции за отпадъчни води - Русе е приложена мярка, състояща се в затапване и пломбиране на 11 броя сифони.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР