Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

Неприятна миризма над Кричим, РИОСВ подхвана случая

Експерти на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) направиха изключителна инспекция по тъжба, подадена от кмета на гр. Кричим за неприятни миризми в региона на промишлената зона на града. Жалбата на кмета е на база сигнал към него, подписан от над 40 локални жители.

Проверката откри, че източникът на миризмите е индустриално хале, в което се прави модифициране на битум. Експертите направиха обширен оглед на предприятието и разбор на софтуерния развой. В момента на инспекцията протича развой на трансформация и хомогенизиране, а полученият артикул се зарежда в автоцистерна. На площадката е усетена наситена присъща миризма на петролни артикули.



На шефа на сдружението са дадени наставления за недопускане на разпространяване на миризма отвън границите на индустриалното хале. Освен това в едноседмичен период той би трябвало да даде на екоинспекцията документи за въвеждане на обекта в постоянна употреба, счетоводни документи за закупени първични материали и материали за последните 18 месеца и осведомителни листове за сигурност. При несъблюдение на дадените наставления, РИОСВ-Пловдив ще предприеме административнонаказателни дейности.

В инспекцията се включиха и представители на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Стамболийски, ПБЗН – Стамболийски и Инспекцията по труда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР