Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За

...
Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За
Коментари Харесай

Русе се включва в кампания за защита на Национален парк „Пирин“

Експерти на обединението от неправителствени организации и цивилен групи „ За да остане природа в България “ организират осведомителна акция в отбрана на Национален парк „ Пирин “ в 9 града на България през актуалната седмица.
Срещите се провеждат с поддръжката на жителите, които стачкуваха през цялата първа половина на годината против плануваното застрояване на международното завещание на ЮНЕСКО и опитите да се заплаши предпазения му статут.
В Русе срещата ще се организира на 24 октомври от 18.00 часа в туристическо сдружение „ Приста “, ул. „ Княжеска “ 1. До края на октомври следва да излезе дефинитивно решение на Върховния административен съд по отношение на делото за липса на екологична оценка на плана за нов проект за ръководство на Национален парк „ Пирин “.
Територията на предпазената територия обгръща седем общини в област Благоевград - Банско, Гоце Делчев, Разлог, Сандански, Струмяни, Кресна и Симитли. Национален парк „ Пирин” е основан през 1962 година и в началото е носел името Народен парк „ Вихрен”. Тогава площта му е била 6212 ха и обхващала най-високите елементи на Демянишкия и Вихренския дял. През годините територията на парка се е увеличавала няколко пъти и през днешния ден народен парк „ Пирин” обгръща над 40 000 хектара. От 1983 година националният парк е под отбраната на ЮНЕСКО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР