Експерименти с млади и възрастни плъхове с най-различни бъбречни заболявания,

...
Експерименти с млади и възрастни плъхове с най-различни бъбречни заболявания,
Коментари Харесай

Руски учени: Намалете калориите, за да имате по-здрави бъбреци

Експерименти с млади и възрастни плъхове с най-различни бъбречни болести, извършени от съветски учени, демонстрират, че в случай че ограничим калориите в храната, ще повлияем на здравето на нашите бъбреци.

Изследователите са желали да ревизират по какъв тъкмо метод бихме могли да защитим този основен орган (чиято цел е да филтрира кръвта и да отделя токсичните субстанции под формата на урина) освен в младежка, само че и в преклонна възраст. Проучването им демонстрира, че даже и бъбреците да са повредени, в случай че ограничим калориите, ще настъпят позитивни промени.

Дори и малко ограничаване от порядъка на 2 месеца ддовежда до позитивни промени в клетките -  подобрява се активността на митохондриите, понижава окислителният стрес.

Тъй като във възрастните кафези към този момент доста неща не действат толкоз дейно, както при младите, възрастният организъм се нуждае от по-продължителни интервали на ограничение на калоричното хранене, с цел да реализира нужните защитни свойства, акцентират създателите на изследването.

Каква е идната стъпка? Учените възнамеряват  да внедрят нов способ в клиничната процедура и да разработят препарати, които влияят на тези молекулярни каскади в клетките на организма, както и ограничението на калоричното хранене.

Резултатите от изследването са оповестени в Aging. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР