Екскметът на Харманли и настоящ местен соцлидер Михаил Лисков е

...
Екскметът на Харманли и настоящ местен соцлидер Михаил Лисков е
Коментари Харесай

Запис показва: Екскметът Лисков сменя посоката на тротинетката при катастрофата с бащата на президента

Екскметът на Харманли и сегашен локален соцлидер Михаил Лисков е пипал тротинетката на инвалида Стефчо Тодоров, блъсната от бащата на президента Румен Радев – Георги Радев. Това излиза наяве от записите от видеокамерите, запечатали случая на кръговото кръстовище в Харманли, написа " Монитор ".

На тях ясно се вижда по какъв начин мъж с жълта шапка, който бе разпознат от жителите на района точно като Лисков, се доближава, хваща тротинетката, обръща посоката, в която се намира, и още веднъж я оставя. Екскметът обаче по този начин и не е открит за коментар.
Както лъсна в събота, случаят е станал на 17 август. Тогава мерцедесът на родителите на президента – Георги и Станка Радеви, блъска триколката на Тодоров. Акт обаче е написан не на водача на мерцедеса, а на инвалида, като посочената причина е
„ неочаквана смяна на придвижването на лидера на ППС “
В същото време публикуваният в общественото пространство запис от видеото не демонстрира такава промяна, до момента в който върху тротинетката се движи Тодоров. Единствената забележима смяна в посоката е, когато Лисков и пред очите на намиращите се на място служители на реда обръща триколката. За самата преживелица пък се разбра чак през уикенда, защото по този начин и не влезнала в осведомителния бюлетин на Министерство на вътрешните работи. По случая стартира инспекция от инспектората на Министерство на вътрешните работи за възможен опит за укриване на виновност. Тя бе разпоредена персонално от вътрешния министър Валентин Радев. Главният прокурор Сотир Цацаров също се самосезира, като разпореди на зам.-шефката на държавното обвиняване в Хасково Дарина Славова да направи инспекция.
Междувременно протоколът от произшествието беше качен в интернет и обществените мрежи, като за броени минути се трансформира в същински шлагер. Причината - като се изключи че за отговорен е посочен Тодоров, е
сътворена и нова дума в българския език
почтена за съпоставяне само с именитите бисери на кандидат-студентите. Според служителя на Министерство на вътрешните работи, написал документа, електрическата акумулаторна триколка е „ тротонедка “. Това направи протокола едно от най-постваните неща във Facebook за последни 48 часа.
Вчера първи коментар по случая направи Георги Радев, който пред Нова TV разгласи: „ Нямам виновност, по тази причина и не изпитвам виновност “.
„ Нито аз, нито синът ми сме се опитвали да покрием случая. На Румен му казахме два дни по-късно “, добавя Радев-старши. Георги Радев твърди, че е тестван за алкохол и опиати, а пробите били негативни. Пострадалият Стефан Тодоров пък няма искания към Радеви. С Георги Радев се познавали от години и щели да си останат другари. Инвалидът обаче бил наскърбен от отношението на служителите на реда към него.
Вътрешната инспекция в Министерство на вътрешните работи подготвена през днешния ден, обстоятелствата от злополуката - сменени
Днес вечерта би трябвало да завърши разпоредената от вътрешния министър Валентин Радев инспекция. Това разгласи самият той пред публицисти през вчерашния ден. В същото време Министерство на вътрешните работи шефът даде да се разбере, че обстоятелствата от злополуката са сменени.„ И аз бях там, присъствах, видях се с началниците и ги разпитах за какво казусът не е стигнал до нас.... Убеждението ми е, че са сменени или е влияено, или пък съзнателно, или пък от неведение. Но обстоятелствата не са такива. Този, който е установил автопроизшествието - автоконтрольора, е направил по този начин, че обстановката е една, а той я е описал по различен метод “, изясни Министерство на вътрешните работи шефът, без да даде повече детайлности.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР