Ексклузивно пред камерата на bTV застана братът на беглеца Радослав

...
Ексклузивно пред камерата на bTV застана братът на беглеца Радослав
Коментари Харесай

Братът на беглеца Радослав: Занесох му един бързовар, не знаех, че ще бяга

Ексклузивно пред камерата на bTV застана братът на беглеца Радослав Колев. Досега наказаният за ликвидиране Радослав не е потърсил връзка с околните си. 27-годишният Радослав Колев е наказан на 26 години затвор за ликвидиране. Излежал е 4 от тях, през които брат му го посещавал всяка седмица. Видели се за последно минути преди бягството. " Същия ден му занесох един бързовар. Не знаех, че ще бяга. Не е споделял ", сподели брат му. Според Христо до момента Радослав не се е опитал да се свърже с никого от фамилията. Той сподели, че няма визия къде може да е и по-скоро биха се разделили с другия дезертьор – Владимир Пелов, тъй като другояче са уязвими. Според брат му Радослав не е толкоз рисков, колкото полицията твърди.

Опита ли се към този момент Вашият брат да се свърже с вас или с някой от фамилията?

– Точно той не, с никой от фамилията.

- Какво значи " тъкмо той не "? А кой?

– Ми, през вчерашния ден някаква дама ми се обади и ми направи среща в 15 ч. в клуб " Амбрла ". И като отидох там, те - господата от Софийско, " ме налазиха ". Дойдоха преди някой да се появи.

– Те не са ли ви разпитвали към този момент?

– Три дни тормоз, както се споделя. Психически тормоз.

– Какво знаете вие за бягството и на брат ви?

– Разбрах от малкия екран за бягството на брат ми. И след половин час господата от Софийско пристигнаха, където живее татко ми и ме прибраха - от 6 ч. вечерта до 12:30 – 1 часа сутринта ме държаха.

– Според формалните данни, които до момента се популяризират, вие сте му ходил постоянно на рандеву.

– Същия ден му занесох един бързовар. Не знаех, че ще бяга.

– Изобщо не е споделял?

– Не, не.

– Той ли го изиска или?

– Да, той ми го поръча предходната седмица. Една седмица преди случката, тъй като в пандиза одобряват техника единствено във вторник.

– Какъв човек е Радослав?

– Радослав може да е експлозивен, само че не е подобен, какъвто го разказват. В смисъл, не е баш палач. Верно, направил е закононарушение – ликвидиране, но има си аргументи и за това.

– Според Вас, къде е той в този момент?

– Нямам визия.

– Дотолкова доколкото го познавате, биха ли се разделили двамата с Владимир Пелов или не?

- По-скоро биха се разделили. Така са уязвими. Поне аз мисля по този начин. Доколкото го познавам, не биха седели дружно да си пият ракията, както споделят в полиция

- Кое е по-вероятно съгласно вас – да е напуснал страната или да е някъде тук?

– Да е напуснал страната надали, тъй като доколкото знам на всички места е имало служители на реда. На всеки пункт, а той няма документи.

– Допускате ли, че той би държал оръжието в ръка и би стрелял?

– Не. – Защо? – Не е подобен човек. Не е подобен, какъвто го разказват. От две години насам - положително държание. Дори началникът там, който му се води сподели, че радикално се е трансформирал.

– Ако в този момент ви потърси за помощ, какво ще извършите?

– Труден въпрос. Не знам, зависи от събитията.

– Ако в този момент ви гледа отнякъде вашият брат, какво ще му кажете? Все отново, това са хора, които няма какво да губят, доколкото аз знам?

– Точно по този начин. Просто споделям: Брат ми, в случай че видиш това и ме гледаш – пази се! Пази се, споделям ти го като брат!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР