+++ Ексклузивна малка серия ограничена до само 50 автомобила +++ Специален

...
+++ Ексклузивна малка серия ограничена до само 50 автомобила
+++ Специален
Коментари Харесай

BMW 3.0 CSL – автомобилна икона отбелязва 50-годишнината на BMW M

+++ Ексклузивна дребна серия лимитирана до единствено 50 автомобила
+++ Специален модел, който ще бъде построен в занаятчийската работилница на завода в Динголфинг

За да означи своя 50-ти рожден ден, BMW M GmbH има специфичен подарък за своите клиенти и почитатели по целия свят: BMW 3.0 CSL. Концепцията и дизайнът на този извънреден специфичен модел, който беше показан през юбилейната 2022 година, отдава респект на именития „ Батмобил “, историческото BMW 3.0 CSL от началото на 70-те години на предишния век - първият независим модел от BMW M GmbH. 50 години по-късно, напролет на 2023 година, извънредната нова интерпретация на тази класика в този момент ще бъде създавана за интервал от няколко седмици в завода на BMW Group в Динголфинг.

По този метод фабриката в Долна Бавария показва своя опит в производството на извънредни дребни серии и коли BMW M. BMW M4 Купе и Кабриолет, BMW M5 и BMW M8 Купе, Кабриолет и Гран Купе към този момент са част от индустриалното портфолио. Включително моделите M Performance, производството на коли M доближава до към 50 000 единици единствено през 2022 година

Директорът на завода в Динголфинг Кристоф Шрьодер: „ Горди сме, че ни е поверено да създадем подобен емблематичен автомобил. Той акцентира необятната гама от модели и технологии, които имаме тук на място – от изцяло електрически модели BMW i до нашите високопроизводителни M модели. Това е и доказателство, че в допълнение към мощно автоматизираното широкомащабно произвеждане, ние се оправяме чудесно и с ръчната направа на коли. “

Точно това е и комбинацията, нужна за индустриалния развой на BMW 3.0 CSL, където акцентът е върху прецизната направа.

Въпреки че каросерията на специфичния модел е основана на общоприетата каросерия на BMW M4 CSL, тя се модифицира в специфична работна зона на цеха за каросерии Динголфинг – същото място, където се създава каросерията на BMW M4 GT4. Например, отличителните калници се уголемяват благодарение на специфични процеси на заваряване и се приготвят за сглобяване.

След това каросерията минава през постоянния общоприет индустриален развой на бояджийския завод. На специфични работни станции експертите по боядисване на Динголфинг по-късно употребяват шаблони, с цел да нанесат ръчно специфичното боядисване на M - характерната ливрея 3.0 CSL с три цветни M линии. Успоредно с това специфичните инсталирани елементи за автомобила, като предните странични панели и броните, предния похлупак и покрива от въглеродни нишки, получават особено боядисване в композитната външна секция на прилежащия цех за съставни елементи на BMW Group в Ландсхут.

BMW 3.0 CSL се сглобява в занаятчийска работилница, основана особено за тази цел в Моостенинг, външен обект, ръководен от BMW Group Plant Dingolfing, покрай основния авто цех Динголфинг. Тук автомобилът се сглобява на стадии от частите по поръчка на това особено издание на модела от екип от 30 опитни специалисти. Например, за BMW 3.0 CSL, осите от завода за съставни елементи Динголфинг 02.10 се модифицират на място, с цел да работят с централното заключване, познато от автомобилните надпревари. Специалните интериорни детайли са самостоятелно направени в работилници в Гархинг и Динголфинг.

Целият развой на сглобяване на един автомобил лишава съвсем две седмици. Има общо осем съществени цикъла на сглобяване, всеки с дълготрайност от един работен ден. Различни инсталирани елементи, като странични панели от CFRP или челен похлупак от CFRP, са закрепени първоначално. В края на процеса, отличителната задница и други външни елементи се сглобяват на обособена станция.

След като работата в Моостенинг завърши, транспортното средство се връща в „ огромния “ цех в Динголфинг, където в началото се подлага на обширни стандартизирани проби – да вземем за пример на стендове за изпитване на търкаляне или спирачни динамометри. След това всеки от моделите на BMW 3.0 CSL минава през спомагателен развой на крайна инспекция с нужната стратегия за шофиране на личната тестова писта на завода.

Накрая автомобилът се приготвя за клиента и се доставя в BMW Welt в Мюнхен за персонално предаване или доставка.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР