Екшънът с преместването на Паметника на съветската армия в столицата

...
Екшънът с преместването на Паметника на съветската армия в столицата
Коментари Харесай

Георги Свиленски пострада при Паметника на Съветската армия

Екшънът с преместването на Паметника на руската войска в столицата предстоящо е налице.

Зам.-шефът на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание Георги Свиленски е с разрязана ръка откакто металната ограда край Паметника на Съветската войска е паднала върху него. Оградата е била блъсната ненадейно от чиновник на регионалната администрация. За случая описа депутатът Иван Ченчев, заяви " 24 часа ".

Ние разговаряхме със зам.-областния шеф Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника - паната се разместват и може да се мине сред тях. Свиленски беше начело, а аз бях зад него. В този миг чиновник на регионалната администрация изненадващо се хвърли върху оградата с такава експанзия, че я събори върху Жоро, описа зам.-шефът на алената група. Заедно с тях е бил и сътрудника им Христо Проданов.

Интересното е, че зам.-областният шеф стоеше зад оградата към паметника без защитна каска или жилетка, а сякаш е при строителен обект, който е рисков, описа още Ченчев.

Днес стартира демонтажът на фигурите на Паметника на руската войска. Георги Свиленски и Иван Ченчев са били на място, зад оградата на монумента. Разговаряли са със заместник-областния шеф на София и още няколко души, които не са ги пускали да минат през оградата, с цел да стигнат до паметника.

Докато са разговаряли чиновник на регионалната администрация се хвърлил жестоко върху оградата и тя паднала върху Свиленски и му нарязала ръката. Пуснали са тъжба в полицията и сега са в болничното заведение, където го превързват, сподели още Иван Ченчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР