Ексглавният прокурор Никола Филчев отдавна е извън светлините на прожекторите,

...
Ексглавният прокурор Никола Филчев отдавна е извън светлините на прожекторите,
Коментари Харесай

Сериозни проблеми възпрепятстват излизането на Филчев от дома му


Ексглавният прокурор Никола Филчев от дълго време е отвън светлините на прожекторите, въпреки към момента да е член на експертния съвет на сегашния си правоприемник Иван Гешев.

 

Запознати от юридическите среди издават, че ексцентричният професор по наказателно право го е закъсал със здравето и заради тази причина напуща дома си доста рядко. Оказва се, че той не излиза от жилището си с дни.

 



От години Филчев страда от проблеми с краката, които напоследък се задълбочили съществено, поради напредването на възрастта му. Почти 75-годишният мустакат познавач по правни науки от дълго време бил посъветван да се подложи на интервенция за промяна на става. Той обаче изрично отказвал да легне под ножа.

 

Някогашният началник на родните прокурори напълно е лимитирал контактите си с външния свят. Излизал единствено един път в седмицата и то по служебни срещи. В същото време дома му бива посещаван от стара жена, която му оказва помощ в семейството.

 

Синът на Филчев, Ангел (Ейнджъл) Борисов към този момент второ десетилетие не живее в България. Той напуща България още като възпитаник, когато татко му заема един от най-важните постове в страната. Тогава мълвата носеше, че Филчев самичък е изтеглил отрочето си в Швейцария, защото младежът е бил заплашван с похищение, с цел да се реализира политически напън върху него.

 

Към днешна дата наследникът му се занимава с бизнес и няма никакви финансови грижи.

Иначе Филчев работи по следващия учебник по наказателно право и… отглежда цветя.

Бившият основен прокурор е прочут обожател на хербариите и подрежда витрини със сухи растения с голямо наслаждение. Колекционира и други естествени хубости – камъчета и мидички от Черно море и от Гърция.

Често посещавал и спа процедури, с цел да облекчи болките в колената си.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР