Екрем Имамоглу, който на 23 юни бе избран за втори

...
Екрем Имамоглу, който на 23 юни бе избран за втори
Коментари Харесай

Новият кмет на Истанбул поема поста официално

Екрем Имамоглу , който на 23 юни бе определен за повторно за кмет на Истанбул с гласовете на 54,22 на 100 от гласоподавателите против 42,99 % за съперника му от ръководещата партия Бинали Йълдъръм, през днешния ден се чака да поеме публично новия пост.

Имамоглу, чийто кметски мандат бе лишен, откакто предходните избори в Истанбул на 31 март бяха касирани, на 23 юни реализира втора и още по-убедителна победа в една извънредно тежка предизборна акция.
 БГНЕС
Събитието е знаменателно. След като в продължение на 25 години бе под контрола на ръководещата партия, 16-милионният мегаполис мина в главната опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия (НРП) - най-старата политическа групировка на Турция, учредена от Мустафа Кемал Ататюрк.

Днес се ще състои гала по случай встъпването в служба на Имамоглу, на която се чака да участват доста хора.-->

Сградата на Голямата община на Истанбул е празнично украсена. На пилоните са издигнати знамената. В кметския кабинет, съгласно медийни известия, към този момент са сложени знакови за опозиционната НРП предмети, които бяха отстранени, откакто му бе лишен първият мандат. Сред тях е огромен портрет на Ататюрк , окачан тъкмо зад кметското кресло.
 БГНЕС
В изявление за Си Ен Ен новият кмет съобщи, че първата му задача като градоначалник ще бъде да ревизира изказванията за корупция и нередности в общината . По думите му тази активност ще се прави благодарение на задгранични компании с опит в следствията на корупция.

В същото време новият градоначалник е отправил в изявлението и фино предизвестие към Ердоган, заявявайки: " Никоя мощ или персона не може да заплашва демокрацията. Нито един политик не има лукса да прави това ".

Анализирайки резултатите от двата вота, Имамоглу е показал, че те отразяват демократичните обичаи в Турция.
 Екрем Имамоглу БГНЕС
" Смятам, че преминахме сполучливо през този тест. Народът на Истанбул отбрани законността на вота и го опази. Оттук нататък никой няма да може да манипулира волята на гласоподавателя на избори ", е декларирал Имамоглу.

Си Ен Ен напомня фразата на Ердоган, че " който завоюва Истанбул, печели Турция ", и цитира думите на Имамоглу: " единствената ми цел е да послужвам сполучливо на Истанбул ".
" Не имам вяра, че Ердоган ще продължи да преследва политическа облага като приоритет след този кръстопът. Ще е от изгода за страната, в случай че протегне ръка за мир ", е подчертал още Имамоглу пред американската телевизия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР