Екранният цар Петър признава, че получава огромна подкрепа от по-опитните

...
Екранният цар Петър признава, че получава огромна подкрепа от по-опитните
Коментари Харесай

Актьорът Ненчо Костов от „Войната на буквите“: Жените искат Баян, не Петър!

Екранният цар Петър признава, че получава голяма поддръжка от по-опитните си сътрудници, които вземат участие в сериала

" Интересът на дамите към мен с появяването на " Войната на буквите " не се е засилил. Баян, моят брат, обра всички точки. "

Това сподели пред " България Днес " артистът Ненчо Костов, който влиза в ролята на цар Петър в разбунилия духовете сериал на Българска национална телевизия.

Талантливият актьор не желае да приказва доста за персоналния си живот. Избягва тематиката дали е привързан, което подухва на мисълта, че най-вероятно има човек до себе си. Ала желае да го резервира в загадка. Костов е определен за " Войната на буквите " посредством кастинг. Първоначално се явява за ролята на Баян - брат на Петър. Но след това тя е дадена на сътрудника му Даниел Върбанов.

" Работихме по една от сцените на Петър. Имахме и импровизационна част, която, става известно, е била проба, обвързвана с облика на Петър. Това го осъзнах едвам когато ми се обадиха с новината, че съм определен за ролята ", разкрива артистът, който е част от Народния спектакъл.

Костов не се приготвя с дебела литература, с цел да вникне още повече в облика на владетеля, управлявал България над 40 години.

" Основният книжовен материал, на който се опирах, беше сюжетът. Разбира се, ревизирах си познанията за времето и личностите, завихрящи сюжета. Но не желаех да се вкопавам прекомерно надълбоко в историческите трактовки или само в концепцията за Петър като владетеля, канонизиран за светец и останал във времето с прозвището Добрия. Това не значи, че съм се стремял да принизя добродетелите му, в противен случай. По-скоро желаех да имам доза прохлада на съзнанието, чувство за независимост при прочита на сцените ", споделя още Костов.

Екранният цар Петър признава, че получава голяма поддръжка от по-опитните си сътрудници, които вземат участие в сериала. С функции във " Войната на буквите " са Захари Бахаров, Деян Донков и Теодора Духовникова.

" От тези хора се учиш, до момента в който работиш с тях. Учиш се от погледа, усета, реакциите, концепциите им. От дисциплината, мисълта, които влагат, от това какъв брой са наясно с героите си и степента на подготовка, с която идват на снимачната площадка. Същевременно те се грижат за цялостната атмосфера, за доближаването във и отвън работния развой, за това по-неопитните им сътрудници да се усещат спокойни и сигурни в себе си. Наистина ги усещах като мое семейство ", прибавя още цар Петър.

Актьорът съумява да построи доста бързо връзка с екранния си брат Баян. Костов и Върбанов се нуждаят от няколко дни на снимачната площадка, с цел да станат супер близки.

" Запознахме се по време на предварителните стадии от процеса. След началото на фотосите ни бяха нужни 2-3 дни, с цел да си изградим наш език, особена връзка и съгласие. Като цяло общата ни сила аргументи забележителна доза развлечение, само че и нерви и паники на част от екипа ", изяснява Костов.

Цар Петър смята за радващо, че има хиляди мнения за " Войната на буквите ". Мненията за сериала за двуполюсни, но съгласно артиста това е добре.

" Част от негативизма идва от визията на хората за цар Симеон и България на три морета. Идеята, че там е имало едни хора, окъпани в злато, културно и духовно извисени, тотални спечелили на бойното поле и ние би трябвало да сме същите тези хора, само че не сме. Във кино лентата не се опитваме да развенчаем тези облици, а с изключение на висотата им да потърсим цялото им разнообразие, несъгласия, алтернативи, несигурности, битки. Чрез свободата в изкуството да развием догадка за пътя им, който е дал предпоставките за това да ни интересуват и до през днешния ден. Отвъд философията и историческата истина задачата на плана пък е " ентъртейнмънт ", т.е. някои фенове той съумява да улавя, развлича, вълнува, задоволява, други не и в това при един артистичен план няма нищо извънредно и потресаващо. Надявам се април месец всички да си стиснем ръцете, че филмът е страховит ", прибавя Костов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР