Екосистемата на плащанията продължава да се развива, но също така

...
Екосистемата на плащанията продължава да се развива, но също така
Коментари Харесай

Цифровата самоличност дава нови хоризонти на финансовата индустрия

Екосистемата на заплащанията продължава да се развива, само че също по този начин до неотдавна продължаваше да ѝ липсва един основен детайл - обединен източник за удостоверение на самоличността под формата на така наречен „ динамична цифрова еднаквост “, която може да се употребява в голям брой търговски контексти и да поддържа оперативна съгласуемост в действително време.

Това е по този начин, написа профилираната платформа PYMNTS, до началото на този месец, когато Европейският съюз (ЕС) реализира дефинитивно съглашение за основаване на портфейл с цифрова еднаквост за жителите на Европейски Съюз, което ще разреши, наред с други неща, той да се употребява за заплащания.

" Много огромните онлайн платформи, избрани според Закона за цифровите услуги (включително услуги като Amazon, Booking.com или Facebook), и частните услуги, които по закон са задължени да удостоверяват достоверността на своите консуматори, ще би трябвало да одобряват цифровия портфейл за идентичност на Европейски Съюз като инструмент за влизане в своите онлайн услуги ", излиза наяве от известие на Европейски Съюз.

Окончателното съглашение към момента би трябвало да бъде публично утвърдено от Европейския парламент и от Съвета на Европейски Съюз, само че цифровият портфейл за идентичност би трябвало да стане наличен за жителите на страните членки до две години.

Развитието на благоприятни условия за цифрова еднаквост се чака да отключи невиждани благоприятни условия в региона на персонализацията, финансовото приобщаване, сигурността на преводите и световната съгласуваност. Тъй като потребителите и предприятията от ден на ден се ангажират с разнообразни финансови услуги на бъдещето, опцията за безпроблемно засвидетелствуване на самоличността им разрешава по-персонализиран и насочен към потребителя метод, който не жертва сигурността поради удобството.

Цифровата еднаквост трансформира парадигмата на заплащанията

Макар че възходът на все по-бързите цифрови способи за заплащане форсира придвижването на пари както за бизнеса, по този начин и за физическите лица, това, което остава непроменено, е нуждата доставчиците да дават на клиентите си желаните от тях способи за заплащане и да подсигуряват, че тези канали са сигурни.

Иновациите в региона на цифровата еднаквост, без значение дали посредством токенизация или посредством дигитален портфейл, имат за цел да обезпечат фундаменталната технология, която ще разреши на държавните управления и бизнеса да основават сигурни цифрови идентичности, които могат да се употребяват в разнообразни направления.

" Никога не сме се замисляли какво значи да идентифицираш човек в интернет по метод, който е портативен и не изисква да разчиташ на една-единствена частна платформа ", декларира пред PYMNTS Майк Брок, основен изпълнителен шеф на TBD, компания фокусирана върху децентрализирани технологии с отворен код. " През призмата на конкурентоспособността, когато мислите за създаване на нова услуга през днешния ден, сте подложени на огромен напън да създадете поток за включване, който ви разрешава да се регистрирате в Гугъл, в Apple, във Фейсбук, а това значи, че тези платформи са медиатори в връзките с клиентите ви ".

Но защото светът минава от физически документи за идентичност като паспорти и шофьорски книжки към цифрови принадлежности за засвидетелствуване, самоличността се трансформира от неподвижен признак в динамична цифрова валута, която отключва нови измерения. И по-широкият пазар към този момент реагира на тези благоприятни условия.

Миналия месец Samsung да вземем за пример афишира партньорство с световния снабдител на технологии за идентификация IDEMIA, с цел да даде мобилни шофьорски книжки и документи за идентичност в Samsung Wallet. В същото време Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати има пилотна стратегия за издаване на цифрови зелени карти и евентуално цифрови удостоверения за летищата.

Решаване на казуса с идентичността при оперативната съгласуемост

Слоевете за цифрова идентификация основават обединен език за инспекция на самоличността и могат да изградят стандартизирана основа, която да бъде употребена за усъвършенстване на исторически сложни платежни контексти, в това число трансгранични преводи и здравни заплащания, защото когато става въпрос за превъзмогване на наследените силози от данни и тяхната фрагментация в бранша на опазването на здравето, цифровата еднаквост може да играе съществена роля.

" Докато нямаме неповторима идентификация на пациента, опцията да свържем всички тези разнообразни системи дружно и да споделяме информация безпроблемно, това ще остане голямо предизвикателство. Потребителите не желаят да прескачат, да влизат и да се удостоверяват посредством разнообразни идентификатори на другите пазари и приложения ", споделя Маркус Уейт, президент на Empara, пред PYMNTS.

Решаването на казуса с оперативната съгласуемост също по този начин обаче включва и аспектите на сигурността в другите области на заплащане и засвидетелствуване.

" В света, в който живеем, цифровите самоличности стават все по-използвани във физическия свят ", споделя и Ерика Дитрих, вицепрезидент на Global Fraud Prevention Risk Services в ACI Worldwide, и добавя: " Предприятията би трябвало да ползват тактики за киберзащита, които освен могат да откриват и предотвратяват измами, само че и да им разрешават да удостоверяват и ревизират цифровите самоличности на потребителите в действително време, да ги пазят от кражба на сметки, като в същото време безпроблемно интегрират всички актуализации в тях. "

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР