Екопътеката е с обща дължина 4 631 м. и преминава

...
Екопътеката е с обща дължина 4 631 м. и преминава
Коментари Харесай

В община Несебър бе открита  нова екопътека

Екопътеката е с обща дължина 4 631 м. и минава през гориста планинска околност

 Днес бе открит  следващият сполучливо приключен план на  Община Несебър,  изпълнен  с безплатно финансиране – „ Създаване на нова услуга за популацията в рибарската територия – Екопътека, с. Кошарица – околност Плазовец, Община Несебър “. Проектът се реализира с финансовата помощ Оперативна програма „ Морско дело и риболовство 2014-2020 “.

С реализацията му общината реализира главната си цел – доста увеличение и нашарване на благоустроените паркови площи, които жителите и гостите  на населените места  могат да употребяват за разходка и почивка целогодишно. Така ще бъде подтиквана физическата интензивност измежду локални и гости от разнообразни възрастови групи. Екопътеката е подобаваща за пешеходен и вело туризъм и е път към едно от най-живописните местности в общината.

Чрез този план Община Несебър цели да разпространява и по-рядко посещавани кътчета на своята територия с капацитет за развиване на селски и други форми на туризъм.

Екопътеката е с обща дължина 4 631 м. и минава през гориста планинска околност с отлични рекреационни качества, а от най-високата точка в региона се открива неповторима естествена панорама - планина и море, като на място е разположена площадка с инсталиран на нея панорамен далекоглед. Оформени са кътове с места за сядане и почивка вид " хамак " и вид " пънче ". По трасето на еко пътеката е реконструирана остаряла съществуваща чешма, а към нея са ситуирани кътове с места за отмора. По цялата й дължина са ситуирани енергоспестяващи слънчеви осветителни тела - общо 106 бр., а кошчета за боклуци са сложени по дърветата. В началото на трасето на пътеката е бъде сложена указателна /информационна/ табела.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР