Екологичното качество на околната среда в Китай поддържа тенденция на

...
Екологичното качество на околната среда в Китай поддържа тенденция на
Коментари Харесай

Екологичните условия в Китай продължават да се подобряват през 2022 г

„ Екологичното качество на околната среда в Китай поддържа наклонност на усъвършенстване през 2022 година и годишните цели са сполучливо реализирани “, съобщи на конференция в понеделник Дзян Хуохуа, чиновник на Министерството на екологията и околната среда.

Миналата година качеството на въздуха в Китай е устойчиво, а качеството на повърхностните води продължава да се усъвършенства. Качеството на морската вода в китайска акватория, екологичните условия на почвата, градската околна среда и екологичната среда като цяло са били постоянни през 2022 година

През същия интервал качеството на крайбрежната морска вода като цяло се е подобрило, като делът на регионите с релативно положително качество е 81,9 %, което е нарастване с 0,6 процентни пункта на годишна база.

Отбелязвайки виновната задача за запазване на околната среда и възстановяване на екологичните условия в Китай, Дзян добави, че би трябвало да се положат повече старания за усилване на борбата против замърсяването и консолидиране на инерцията за възстановяване на качеството на околната среда.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР