Очаквайте (отново!) в театър близо до вас: „Crossroads“ на Бритни Спиърс, „Игрите на глада“ и някои плаши

...
Еклектичен списък от предишни филми, излъчени по кината, се завръщат
Коментари Харесай

Еклектичен списък от предишни филми, излъчени по кината, се завръщат на големия екран през октомври, което изглежда е донякъде креативно решение за наранената развлекателна индустрия, която продължава да се люлее от двойните холивудски удари.

Продължаващите стачки затвориха повечето телевизионни и филмови продукции в продължение на месеци, което доведе до хиляди хора без работа и забавяне на много филми и телевизионни предавания, които бяха в средата и/или бяха планирани да започнат снимките. Стачката на актьорите по-специално засегна и готовите заглавия, които бяха забавени, тъй като звездите не могат да рекламират проекти по време на стачката.

Тъй като затишието в новото съдържание продължава, някои от филмите, които се завръщат на големия екран, включват филма за пътешествие от 2002 г. „Crossroads“ – с участието на иконата на поп музиката Бритни Спиърс преди издаването на 24 октомври на мемоарите й „Жената в мен“ – плюс първия филм „Игрите на глада“, както и пълен набор от филми на ужасите точно навреме за Хелоуин (както казахме, това е еклектична комбинация).

“Crossroads” (2002)

Докато Спиърс се подготвя да издаде горещоочакваните си мемоари, нейният отдавнашен филмов дебют ще се излъчи в над 800 кина по целия свят на 23 и 25 октомври. Според съобщение за новини на Sony Pictures Entertainment, „Crossroads Global Fan Event“ ще включва „допълнително пеене“ на две от песните на Спиърс от филма, „които никога не са били виждани на големия екран“.

С участието на Спиърс, Зоуи Салдана, Тарин Манинг, Ким Катрал и Дан Акройд, филмът по сценарий на Шонда Раймс проследява трима най-добри приятели, които се събират отново, за да тръгнат на пътешествие през страната. Оттогава се превърна в култова класика и генерира над 60 милиона долара в световен мащаб. Билетите влизат в продажба на 28 септември в 9:00 сутринта ET тук. Затегнете коланите!

„Игрите на глада“ (2012)

Дженифър Лорънс в "Игрите на глада". Дженифър Лорънс в "Игрите на глада". Lions Gate/Courtesy Everett Collection

С участието на носителката на Оскар Дженифър Лорънс в ролята на „момичето в пламъци“ Катнис Евърдийн, антиутопичният екшън филм от 2012 г. „Игрите на глада“ се завръща по кината на 15 и 18 октомври, според съобщение за новините на студио Lionsgate. Лорънс, заедно с Лиъм Хемсуърт, Джош Хътчерсън, Уди Харелсън и други, ще излязат от Окръг 12 отново за битката на живота си – и за човечеството.

Преиздаването на блокбъстъра, който е кинематографичната адаптация на едноименната поредица от книги на писателката Сузане Колинс, е в очакване на премиерата през ноември на предстоящия франчайз предистория „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ с участието на Рейчъл Зеглър и Том Блайт. Билети за повторното издание на „Игрите на глада“ могат да бъдат закупени от Fathom Events или от касите на участващите театри.

„Midsommar“ (2019)

 Флорънс Пю в „Midsommar“. Флорънс Пю в "Midsommar". Габор Кочи/A24

Грабнете своята цветна корона, защото разширена режисьорска версия на страховития култов филм „Midsommar“ се завръща в кината на 25 октомври. Част от поредицата „Thrills and Chills“ на AMC и A24, тази специална прожекция на „Midsommar“ включва 23 минути кадри, които не са включени в оригиналното издание от 2019 г., според Collider, което води до близо три часа времетраене. Изключително обезпокоителният филм е с участието на Флорънс Пю и Джак Рейнър в ролята на проблемна двойка, която пътува до Швеция с група приятели, за да присъства на празник на празника, който се превръща в поредица от изопачени езически култови ритуали.

В допълнение към „Midsommar“, редица други филми на ужасите ще бъдат пуснати през октомври като част от поредицата „Thrills and Chills“, включително „The Witch“ на 4 октомври, „X“ на 11 октомври и „Under The Skin“ на 18 октомври. Билети и за четирите филма можете да закупите тук.

„Екзорсистът“ (1973)

Елън Бърстин и Линда Блеър в "Екзорсистът". Елън Бърстин и Линда Блеър в „Екзорсистът“. Мери Евънс/Warner Bros/Архиви на Роналд Грант/Колекция Евърет

За да отпразнува вълнуващите 50 години от премиерата на прочутия окултен филм на ужасите „Екзорсистът“, Warner Bros. Studios преиздава разширена режисьорска версия на филма в кината на 1 и 4 октомври. Режисиран от покойния Уилям Фридкин , класическият филм с участието на Елън Бърстин в ролята на Крис Макнийл, която търси помощ, за да прогони обладаната си дъщеря Регън (Линда Блеър). Бърстин ще повтори ролята си в предстоящия „Exorcist: Believer“, който излиза на 6 октомври. „Believer“ ще бъде първият от трите нови филма „Exorcist“, които предстоят. (Warner Bros. Studios и CNN са част от компанията майка Warner Bros. Discovery.)

Оригиналният филм от 1973 г. е новаторско кинематографично постижение в жанра на ужасите. Той спечели 10 номинации за Оскар, отбелязвайки първия път, когато филм на ужасите някога е бил номиниран за най-добър филм, и стана източник на четири продължения и предистории. Билетите за „The Exorcist“ вече са в продажба във Fathom Events. Нашият съвет? Избягвайте да консумирате грахова супа преди шоуто.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР